Titlurile zilei

Mirela Melinte, iubita politicianului Daniel Corozăl, a fost distrusă în instanță! Familia omului de afaceri a lăsat-o fără o lețcaie. După deces, a început războiul

Publicat: 26 feb. 2021
Mirela Melinte și Daniel Corozăl lângă Master Pub
După moartea lui Daniel Corozăl, fost consilier local, a pornit lupta pe avere între moștenitori. Iubita politicianului a fost anihilată

Iubita fostului consilier local Daniel Corozăl a pierdut lupta cu moștenitorul omului de afaceri, decedat în 2017. Instanța a respins solicitările Mirelei Melinte. Miza era de milioane de euro, plus o clădire din zona Copou. Decizia nu este definitivă

O primă decizie s-a luat în scandalul în care a fost implicată Mirela Luminița Melinte, iubita lui Daniel Cristinel Corozăl, fost consilier ALDE, găsit mort în urma unui infarct. Tragicul eveniment a avut loc în luna iulie a anului 2017. Omul de afaceri ieșean a fost găsit decedat în autoturismul personal, dar, din păcate, nu a mai putut fi salvat. Avea doar 45 de ani. Imediat după organizarea funeraliilor, a început și dezbaterea moștenirii. Asta pentru că averea fostului consilier nu era deloc de neglijat. Însă, rudele defunctului nici nu au vrut să audă de pretențiile Mirelei Melinte, care nu era căsătorită cu omul de afaceri, deși trăiau împreună de mai mulți ani.

O parte din avere a fost identificată în societatea Transworld SRL, dar Mirela Melinte nu avea calitate de asociat, deși ar fi investiti banii personali pentru susținerea activității. Pentru că nu s-au înțeles cu privire la pretențiile financiare, rudele lui Daniel Corozăl au fost acționate în instanță. Este vorba despre Luminița, sora lui Corozăl, și părinții Maria și Constantin. Procesul a început în anul 2018.

Familia lui Daniel Corozăl a apelat la o schemă de ultimă oră

Pe parcursul procesului, rudele lui Daniel Corozăl, care aveau calitatea de asociați în firma Transworld SRL, au apelat la un artificiu. În 2019, au înființat societatea Transworld New SRL. Mai precis, societatea Transworld SRL a fost divizată pentru a permite mutarea activelor. Familia Corozăl a reușit să mute bunuri de milioane de euro. Cea mai importantă proprietate se află în Copou, pe bd. Carol I, nr.3, vizavi de Habitat. Terenul are o suprafață de 479 de metri pătrați, iar clădirea are o suprafață desfășurată de 2.370 de metri pătrați. Este vorba despre clădirea ce aparținea societății Trust Construcții SA, cumpărată de Daniel Corozăl.

Clădirea a intrat în portofoliul omului de afaceri, după ce a participat la o licitație organizată de Finanțele ieșene. În zonă, un metru pătrat construit se vinde cu 2.000 de euro. Prețul de închiriere pentru spațiu de tip birou este de 12-15 euro, iar dacă se închiriază în regim de spațiu comercial, prețul ajunge la 50 de euro pe metru pătrat. Lista bunurilor este completată de două suprafețe de teren de 258 de metri pătrați, situate la aceeași adresă. Totodată, au fost transferate și trei autoturisme pe noua firmă: Audi – 2006, Nissan – 2005, Ford – 2004.

Tribunalul Iași a respins cererea Luminiței Melinte, dar soluția nu este definitivă

Pe data de 23.02.2021, Tribunalul Iași a respins solicitarea Luminiței Melinte, dar hotărârea nu este definitivă.

„Respinge acțiunea formulată de reclamanta Melinte Mirela Luminița în contradictoriu cu pârâții Corozăl Maria, Corozăl Luminița, în calitate de moștenitori ai autorului Corozăl Constantin și SC Transworld New SRL. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare, apel care se va depune la Tribunalul Iași. Pronunțată azi 23.02.2021 prin punerea hotărârii la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”, transmit judecătorii de la Tribunalul Iași.

Reporterii „BZI” au încercat să obțină un punct de vedere din partea părților implicate, dar nu au răspuns apelurilor telefonice.

Clubul Master Pub a ajuns de la familia Corozăl la consilierul județean Cristian Stanciu

Până la data decesului, Daniel Corozăl dezvoltase mai multe afaceri. Se afla și la primul mandat de consilier local din partea formațiunii ALDE. Alesul local a fost găsit de apropiați în mașina personală, duminică noaptea, 17 iulie, în jurul orei 22:00, în zona Tudor Vladimirescu. Acesta a suferit un infarct în timp ce se afla la volan. Apropiații acestuia spuneau atunci că omul de afaceri avea o preocupare exagerată pentru afaceri. Petrecea foarte mult timp la serviciu și se odihnea din ce în ce mai puțin. Corozăl administra clubul Master Pub, din Tudor Vladimirescu, gestiona mai multe săli de jocuri de noroc și intenționa să cumpere hotelurile „Traian” Și „Astoria”. Acum, Transworld SRL a ajuns în portofoliul lui Cristian Stanciu, consilier județean PSD. Totodată, a fost preluată și afacerea Master Pub.

Comentarii
 • Și după ce a murit tot animal a rămas.
  Dădea banii la angajați când dorea el și inventa tot felul de penalizări ca să nu achite suma întreaga.
  Cât despre Luminita, cred ca îl stergea și la fund și acum a rămas și ea cu ochii în soare

 • Coane,sa te gaseasca mierlit in masina si apoi sa fie razbel pe un Nissan, asta imi suna tare cunoscut.
  Statistic, doamna se va muta la Bucale si se va recasatori. Statistic,va pierde tot. Cu Nissanul are oarice sanse.
  Estimp, in afara statisticii,daca decedatul era pescar,sau sportiv 4×4, sau daca avea piscina sau daca dintr-o firma a facut inca una cu acelasi nume,sau daca avea barca sau jipan rosu,atuncea treaba aia cu istoria se repeta ii clara: urmeaza si o licitatie pe un analizor de gaze.

 • Vă dați seama ce consilieri locali și ce politicieni conduc orașul? mafioți sadea…cu bani storși de la jocuri de noroc a ajuns un onorabil om de afaceri. Nu o să vedeți un politician industriaș care are o fabrică și produce ceva folositor pentru societate, numai gunoaie de afaceriști și politicieni la fel, cum să avem un spital un drum etc?

 • CICA PETRECEA MULT TIMP LA BIROU :)))) … POATE LA BAR, SAU CU ALTE DAME !! DIN SPUSELE CUIVA DIN INTERIOR, LUMINITA MELINTE ERA DOAR O CARPA PENTRU EL, AM INTELES CA A SI FORTAT-O SA FACA AVORT CAND A RAMAS INSARCINATA CU EL…. …AU FOST IMPREUNA IN AFARA AU MUNCIT, DAR AU DESCHIS O AFACERE PE NUMELE LUI, CU BANII CASTIGATI ….CONSIDER , CHIAR DACA LUMINITA MELINTE ERA CUM ERA CA MERITA PARTE DIN AVEREA LUI…..A MUNCIT ZI SI NOAPTE PENTRU EL IAR EL PETRECEA PE BANII CE II FACEA ALUMINITA !!

 • Pe „suferinzi” nu-i doare capul de Mirela, doar se gândesc la cei ce s-au spânzurat după ce au pierdut toată agoniseala la păcănelele lu’ nea Corăzăl. Dacă ar mai fi continuat cu cumpărăturile, probabil ar fi cumpărat și palatul Roznovanu.

Adauga un comentariu