Cancan ultimă oră

Mirela Vaida nu şi-a trimis copiii la grădiniţă şi critică autorităţile

Publicat: 15 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mirela Vaida nu şi-a trimis copiii la grădiniţă şi critică autorităţile
Mirela Vaida nu şi-a trimis copiii la grădiniţă şi critică autorităţile

Mirela Vaida, realizatoarea emisiunii Acces Direct, nu şi-a trimis copiii la grădiniţă în prima zi a noului an şcolar şi critică autorităţile.

„Nu i-am trimis la grădiniță pentru că am tot urmărit ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni și pare că ne-a luat pe nepregătite tot ce s-a întâmplat, nu mai vorbim de lipsa de comunicare, despre mesajele haotice, nu mai vorbim despre dezorganizarea generală și, aseară, eu împreună cu soțul meu am decis să nu ne trimitem copiii la grădiniță pentru că pe noi nu ne-a convins orice autoritate publică că ei (n.r. copiii) vor fi în siguranță“, a declarat Mirela Vaida.

Mirela Vaida nu şi-a trimis copiii la grădiniţă şi critică autorităţile: „Pandemia i-a luat pe nepregătite“

Vedeta de la Antena 1 susține că „pandemia i-a luat pe nepregătite“ pe guvernanți și de aceea nu s-au primit măștile, tabletele și manualele.

„Copiii nu îi am la o grădiniță privată, ci la una de stat într-o comună din județul Ilfov, una renumită, o comună mare. Din lipsă de bani, că înțelegem că nu sunt bani niciodată, mai ales acum în pandemia asta care ne-a luat total pe nepregătite, noi nu avem un asistent medical sau un medic care să trieze copiii la intrare. Vorbesc la nivel general: nu s-au primit nici măștile mult promise, nici tabletele mult promise, nu s-au primit nici măcar manualele care lipsesc la foarte multe clase, nu s-au realizat nici minimele condiții de siguranță“, precizează Mirela Vaida.

„Părinții cumpără tot ceea ce trebuie pentru a-și ști copiii în siguranță“

Realizatoarea emisiunii Acces Direct a adăugat că părinții cumpără tot ceea ce trebuie pentru a-și ști copiii în siguranță.

„Dacă noi, părinții, nu am fi conștienți că acolo trăiesc copiii noștri 3-4 ore pe zi, un an de zile și că acolo trebuie să fie un mediu în care lor să li se asigure nu doar educația, dar sănătatea în primul rând, nu s-ar fi făcut nimic. Noi, părinții, suntem cei care cumpărăm dezinfectanți, cumpărăm măști, cumpărăm prosoape de unică folosință, cumpărăm tot ceea ce trebuie să ne știm copiii în siguranță”, a amenționat Mirela Vaida.

criza din sistemul de învățământ

Înainte de începerea școlii, prezentatoarea de la „Acces Direct” a vorbit despre criza din sistemul de învățământ, creată în contextul pandemiei de coronavirus.

„Îmi mai spun o dată oful, deși l-am mai spus și acum două-trei săptămâni când am făcut publice temerile mamei mele, un cadru didactic la o școală generală din Iași, o școală bună din multe puncte de vedere, inclusiv a utilităților. Cu toate astea, mama mea care mai are 2 ani până la pensie, care își dorește să revină la școală, simte că toată responsabilitatea pică pe profesori, pe învățători, pe părinți și pe directorii școlilor. Asa este adevărul. Pe umărul lor cade o responsabilitate enormă, nu numai responsabilitatea de zi cu zi dintr-un an școlar normal”, a zis Mirela Vaida.

Școlile nu sunt echipate pentru a face față elevilor

Realizatoarea de la „Acces Direct” crede că, în momentul de față, școlile nu sunt echipate pentru a face față elevilor, din punct de vedere santitar.

„Am vorbit cu mama care mi-a spus, noi nu avem nicio mască de la niciun Guvern, de la niciun DSP, nu avem săpun lichid, prosoape de unică folosință. Există la 800 de elevi, cât are școala unde lucrează mama, 3 femei de serviciu. Școala este mare, o femeie de serviciu trebuie să dezinfecteze cam 10 clase, 4 toalete, plus toaleta profesorilor, plus cancelaria. Din punct de vedere al școlii online, mama mea va face așa: îi ia pe primii 15-16 elevii din catalog, îi cheamă la școală iar apoi pe ultimii 15-16 elevi, ea având 32 de elevi în clasa a treia. În tot acest timp, ea trebuie să predea și pentru cei de acasă, dar nu există cameră web sau laptop pentru profesori sau tablete pentru copii”, a mai spus Mirela Vaida.

Adauga un comentariu