Prima pagină » Eveniment-Social » Moartea fulgerătoare a unei eleve de 11 ani, în curtea școlii, la Iași! Fetița nu a mai putut fi salvată de medicii care au resuscitat-o vreme de minute bune
Moartea fulgerătoare a unei eleve de 11 ani, în curtea școlii, la Iași! Fetița nu a mai putut fi salvată de medicii care au resuscitat-o vreme de minute bune

Moartea fulgerătoare a unei eleve de 11 ani, în curtea școlii, la Iași! Fetița nu a mai putut fi salvată de medicii care au resuscitat-o vreme de minute bune

16 dec. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

La începutul acestei săptămâni, în curtea unei școli din județul Iași a avut loc moartea fulgerătoare a unei eleve! Tragedia s-a petrecut marți, 14 decembrie 2021, la Școala Gimnazială din localitatea ieșeană Butea. Concret, firul nefericitului incident a fost următorul: după ce a terminat orele, fetița, în vârstă de 11 ani, pleca spre microbuzul școlar și, brusc, i s-a făcut rău. Imediat profesorul de Educație Fizică și Sport i-a acordat primul ajutor. Apoi, la fața locului au ajuns un echipaj de la Ambulanță și Poliția. S-a încercat resuscitarea, însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Inspectoratul Școlar Județean Iași lansează un mesaj clar, tocmai pentru a se evita asemenea teribile cazuri

Marți, 14 decembrie 2021, în curtea unei școli din Iași a avut loc moartea fulgerătoare a unui elev! Cazul teribil a avut loc la Școala Gimnazială din localitatea Butea. Firul nefericitului eveniment a fost următorul: după ce a terminat cursurile, acesta (în vârstă de 11 ani) pleca spre microbuzul școlar și, brusc, i sa făcut rău.

Rapid, profesorul de Educație Fizică și Sport a acordat primul-ajutor. În câteva minute, acolo a ajuns un echipaj de la Ambulanță și Poliția. S-a încercat resuscitarea dar, din păcate, nu s-a mai putut face absolut nimic. Datele preliminare arată că fetița ar fi avut o malformație cardiacă, dar nedeclarată.

Fata de 11 ani, foarte probabil, avea niște probleme de sănătate nedescoperite

Primarul comunei Butea, Anton Anti, susține că fetița nu apărea ca având probleme de sănătate și că, în urma discuțiilor, se pare că tânăra nu depusese efort la ora de Sport.

„Fata, probabil, avea niște probleme de sănătate nedescoperite. A fost resuscitată peste o oră, însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Din câte am înțeles, ar fi decedat după ora de Sport, când se îndrepta spre casă. Din ce am discutat cu reprezentanții școlii, se pare că nu ar fi făcut niciun efort fizic la ora respectivă, deci nu putem vorbi despre o moarte cauzată de practicarea sportului la școală. Așteptăm rezultatele pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate. Noi vom sprijini familia cu tot ce este nevoie. Este o tragedie în prag de sărbători. Condoleanțe părinților îndoliați!”, a transmis Anton Anti, primarul comunei Butea din județul Iași.

Pe de altă parte, reprezentanții Poliției au transmis faptul că fetița a leșinat și că s-a declarat decesul. Oamenii legii au transmis faptul că s-a deschis un dosar penal și așteaptă rezultatele necropsiei. Echipajele SMURD Târgu Frumos și SAJ Pașcani s-au prezentat la fața locului, dar nu au putut salva viața elevului.

Inspectoratul Școlar Județean Iași lansează un mesaj clar, tocmai pentru a se evita asemenea cazuri

Aici, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași lansează un mesaj clar, tocmai pentru a se evita asemenea teribile cazuri.

„Este o imensă tragedie pentru toți…! Cazul de la Butea este analizat cu maximă atenție și preocupare. Firul evenimentelor a fost unul teribil. În ziua respectivă, copilul nu a fost solicitat fizic anormal. După ce a terminat orele, acesta pleca spre microbuzul școlar și, brusc, i s-a făcut rău… Imediat, profesorul de Educație Fizică și Sport a acordat primul-ajutor. Apoi, a ajuns un echipaj de la Ambulanță, dar și Poliția. S-a încercat resuscitarea, dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Din informațiile pe care le avem la acest moment, se pare că în comunitate se cunoștea că în familia copilului ar fi fost membri care aveau probleme cardiace, dar elevul nu era în evidențe cu așa ceva. Din ce informații am primit, preliminare, de la medici, se pare că acesta (elevul) ar fi avut o malformație cardiacă, dar nedeclarată”, a reliefat prof. Luciana Antoci, inspector școlar general al ISJ Iași.

De asemenea, aceasta completează:

„Oriunde s-ar fi aflat, o asemenea situație putea apărea. Se așteaptă rezultatul oficial al autopsiei și se va face un raport minuțios. Este important, și aici trebuie transmis un mesaj clar, ca părinții să semnaleze sau să le ofere propriilor copii toată atenția medicală, să meargă la specialiști, care să verifice cu atenție starea de sănătate a acestora. Din păcate, mai ales în mediul rural, sunt aspecte neglijate, deși nu ar trebui să se întâmple asta. Tocmai de aceea, e necesar să încurajăm și să informăm părinții spre binele lor și să facem educație pentru sănătate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *