Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Moduri de a folosi bicarbonatul de sodiu ca remediu: 10 beneficii
Moduri de a folosi bicarbonatul de sodiu ca remediu: 10 beneficii

Moduri de a folosi bicarbonatul de sodiu ca remediu: 10 beneficii

22 apr. 2021, 13:41,
BZI.ro, în Sanatate

Probabil că folosiți bicarbonat de sodiu acasă pentru curățare și coacere. Vești bune: are și avantaje pentru sănătate!

Calmeaza arsurile la stomac

Arsurile la stomac sunt acea senzație dureroasă de arsură din partea superioară a stomacului care se poate răspândi în gât. Începe când acidul crește în esofag (tubul care vă conectează stomacul de gură). Acest lucru se poate întâmpla dacă mănânci prea mult, te simți stresat sau mănânci alimente picante. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la tratarea arsurilor la stomac prin neutralizarea acidului gastric. Se dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece și se sorbe încet.

Eliminați bacteriile din gura

Apa de gură este importantă în rutina de igienă orală. Acesta ajunge în locurile in care o periuță de dinți nu reuseste. Puteți folosi bicarbonatul de sodiu ca apă de gură înlocuitoare în locul celor scumpe din magazine. Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene care vă vor ajuta să vă împrospătați respirația și să scăpați de bacterii. Adăugați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la jumătate de pahar de apă caldă. Clatiti gura și scuipati.

Tratați infecțiile tractului urinar

O cistita este o infecție în orice parte a sistemului urinar, cum ar fi rinichii, vezica urinară sau uretra. Femeile sunt mai predispuse decât bărbații să sufere de acestea. Aceste tipuri de infecții provoacă arsuri atunci când urinezi. Studiile au constatat că bicarbonatul de sodiu poate ajuta la neutralizarea acidului din urină atunci când aveți o astfel de infectie. Acest lucru permite organismului să se ocupe singur de bacteriile care au cauzat infecția.

Pentru a folosi bicarbonat de sodiu pentru infectii urinare, dizolvați jumătate până la o linguriță de bicarbonat de sodiu în apă și beți pe stomacul gol.

Albește-ți dintii

Dacă doriți să vă albiți dinții, folositi cu incredere bicarbonat de sodiu. Are puteri ușoare de curățare care vă ajută să scăpați de petele de pe dinți. Nu utilizați însă această metodă mai mult de o dată pe săptămână, deoarece bicarbonatul de sodiu poate deteriora stratul exterior al dinților.

Amestecați bicarbonatul de sodiu cu apă sau suc de lămâie până când devine o pastă. Aplicați-l pe periuța de dinți și periați timp de două minute. Clătiți-vă bine gura și urmați-l prin periaj cu pastă de dinți și folosirea aței dentare.

Impotriva transpiratiei

Faceți-vă propriul deodorant! Este natural, fără substanțe chimice excesive și poate fi o alternativă mai ieftină față de cele pe care le cumpărați din magazin. Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu adăugată în apă pentru a crea o pastă de bicarbonat. Frecați-l sub brațe sau pe picioare.

Ameliorează mâncărimile pielii

Dacă suferiți de erupții alergice pe piele, bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta. Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu apă pentru a face o pastă și se aplică pe zonele afectate. Lăsați-l să acționeze câteva minute și apoi clătiți bine. Folosiți această metodă de câte ori este necesar.

Alungă mușcăturile de insecte

Multe creme fără prescripție medicală pentru mușcături au bicarbonat de sodiu, deoarece ajută la ameliorarea mâncărimilor și umflăturilor dupa mușcăturile de insecte. Creați o pastă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și apă. Folosește-l de cel puțin trei ori pe zi până când mușcăturile se vindecă.

Scapă de pielea moarta

Îndepărtați pielea uscată de pe față folosind bicarbonat de sodiu ca exfoliant. Amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de cană de apă și frecați-o pe față cu o mișcare circulară, apoi clătiți. Nu faceți acest lucru prea des, deoarece bicarbonatul de sodiu ar putea deranja echilibrul pH-ului pielii.

Îndepărtați așchiile

Așchii pot fi dureroase și dificil de îndepărtat. Înmuiați zona într-un amestec cu o lingură de bicarbonat de sodiu și apă caldă. Încercați asta de două ori pe zi și în cele din urmă ar trebui să iasă de la sine.

Arsuri solare calmate

Tratați pielea fragilă arsă de soare prin înmuiere cu bicarbonat de sodiu și apă. Adăugați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în apa de baie caldă (nu fierbinte) și cufundați-ba în amestec. De asemenea, puteți încerca să amestecați niște bicarbonat de sodiu în loțiunea de corp pentru a calma orice arsură solară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *