International

Moment inedit cu Antony Blinken într-un bar din Ucraina. Ce a făcut șeful diplomației americane – VIDEO

Publicat: 15 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Moment inedit cu Antony Blinken într-un bar din Ucraina. Ce a făcut șeful diplomației americane - VIDEO
Șeful diplomației americane Antony Blinken

Șeful diplomației americane Antony Blinken, un fan al chitarei și al rock-ului, a cântat piesa „Rockin’ in The Free World” a lui Neil Young într-un bar din Kiev, în semn de omagiu pentru lupta ucrainenilor împotriva invaziei rusești, potrivit AFP.

Aflat marți într-o vizită surpriză în capitala ucraineană, unde nu a încetat să afișeze sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina în fața „agresorului rus”, Blinken a încheiat o zi intensă de întâlniri oficiale, inclusiv cu președintele Volodimir Zelenski, cântând la chitară și fredonând acest cântec legendar într-un bar din subsolul Kievului, „Barman Dictat”.

Blinken a cântat la chitară într-un bar din Kiev

Șeful diplomației americane Antony Blinken, un fan al chitarei și al rock-ului, a cântat piesa „Rockin’ in The Free World” a lui Neil Young într-un bar din Kiev, în semn de omagiu pentru lupta ucrainenilor împotriva invaziei rusești, potrivit AFP.

„Știu că este un moment foarte, foarte dificil. Soldații dumneavoastră, cetățenii dumneavoastră, în special în nord-est, în Harkov, suferă enorm. Dar ei trebuie să știe, voi trebuie să știți, că Statele Unite sunt alături de voi, că o mare parte a lumii este alături de voi”, a spus el.

„Ei luptă nu numai pentru o Ucraină liberă, ci și pentru o lume liberă, iar lumea liberă este cu voi”, a adăugat el, însoțind un grup de muzicieni punk/jazz.

„Barman Dictat” este unul dintre numeroasele baruri subterane din centrul Kievului, aproape de principala arteră, strada Kreșciatik, în apropiere de celebra piață Maidan.

Mesaj anticorupție

Secretarul de stat american a mâncat o pizza alături de omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, într-o pizzerie fondată de un veteran al războiului cu Rusia, apoi s-a plimbat prin Piața Maidan înainte de a intra într-o cafenea pentru a discuta cu activiștii anticorupție.

Vizita lui Blinken este menită să liniștească țara cu privire la ajutorul militar acordat de Washington și să transmită mesajul că „Rusia privește înapoi, în timp ce Ucraina privește înainte”, potrivit unui discurs pe care l-a ținut marți la Kiev în fața studenților de la institutul politehnic.

Comentarii
  • Se termina acus si cu bidonul si cu blinken- ul.Rusia nu va fi invinsa niciodata. Vor fugi toti ca potarnichele toti agitatorii astia care imping tarile in razboi. Adevaratull rasputin inca nu si – a aratat coltii,urmeaza de acum.

Adauga un comentariu