Eveniment-Social

Momentele artistice ale studenților TUIASI au fost jurizate ca fiind cele mai bune din Iași. Tinerii au ocupat locurile I, II și III la Festivalul „Gaudeamus” 2024 – FOTO

Publicat: 19 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Momentele artistice ale studenților TUIASI au fost jurizate ca fiind cele mai bune din Iași. Tinerii au ocupat locurile I II și III la Festivalul Gaudeamus 2024 - FOTO
Momentele artistice ale studenților TUIASI au fost jurizate ca fiind cele mai bune din Iași

În perioada 28 martie – 11 aprilie 2024, a avut loc Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti „Gaudeamus”, iar ligile Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au reușit performanța de a ocupa integral podiumul.

Momentele artistice ale studenților TUIASI au fost jurizate ca fiind cele mai bune din Iași

În fiecare an, studenții din centrul academic ieșean prezintă, în alianțe formate din câte două ligi, un program cultural artistic ce conține zece momente în interpretarea tinerilor.

Momentul artistic nu trebuie să dureze mai mult de 120 de minute, iar scopul festivalului este acela de a încuraja tinerii să își scoată în evidență creativitatea și talentul, având libertatea de a-și gândi propriile momente.

Clasamentul final al ediției a X-a a arătat în felul următor: locul I a revenit alianței dintre Liga Studenților Electrotehniști (ETH) și Asociația Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști (ASTIP), locul al II-lea a fost acordat alianței dintre Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații (ASAFCI) și Asociația Studenților Chimiști „CHEMIS” Iași, iar locul al III-lea a fost adjudecat de alianța dintre Liga Studenților de la Mecanică (LSM) și Liga Studenților Constructori de Mașini (LSCM).

Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti „Gaudeamus” este un proiect implementat de Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi

Alianțele formate în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului Artei şi Creaţiei Studenţeşti „Gaudeamus” au fost: 28 martie 2024 – Liga Studenților de la Geografie și Geologie – LSGG și Liga Studenţilor Economişti Iaşi – LSE, 2 aprilie 2024 – Asociația Studenților Chimiști – CHEMIS și Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații – ASAFCI, 3 aprilie 2024 – Asociația Studenților Bioingineri – ASB și Asociația Studenților la Drept – ASD, 4 aprilie 2024 – Liga Studenților de la Filosofie Iași – LSFI și Asociația Studenților Psihologi și Pedagogi – ASPP, 8 aprilie 2024 – Asociația Studenților Arhitecți Iași – ASAI și Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare Iași – LSAC, 9 aprilie 2024 – Liga Studenților Electrotehniști – LS ETH și Asociația Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști – ASTIP, 10 aprilie 2024 – Liga Studenților Constructori de Maşini – LSCM și Liga Studenților de la Mecanică – LSM. În data de 11 aprilie 2024, a avut loc Gala Lureanților, la ora 19.00, Sala Gaudeamus.

Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti „Gaudeamus” este un proiect implementat de Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, organizat împreună cu asociaţiile şi ligile studenţeşti. Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru cei care vor să-și facă vizibilă munca de a intra în contact cu alte persoane din domeniul lor de interes.

Amintim faptul că, în 2023, alianța formată din Asociația Studenților Chimiști „Chemis” și Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații a câștigat, al doilea an consecutiv, Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”.

Adauga un comentariu