Actualitate

Monica Anisie: „Aş vrea să fac un apel la întreaga societate să punem umărul cu toţii la revenirea copiilor la şcoală”

Publicat: 13 sept. 2020
Ministrul Educației Monica Anisie
Peste 10.000 de părinți cer demisia ministrului Monica Anisie

După ce s-a plâns vineri că nu mai înţelege nimic din ceea ce se întâmplă în jurul său, întrucât ”toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii” legat de începerea anului școlar, ministrul Educației, Monica Anisie, a avut duminică o nouă plângere: li se reproșează actualilor guvernanți ce nu s-a făcut în 20 de ani în educație. Ea a făcut un apel la întreaga societate să nu politizeze educația.

„As vrea sa fac un apel la intreaga societate sa punem umarul cu totii la revenirea copiilor la scoala (…) Fac apel la toata lumea sa incetam sa politizam in vreun fel educatia in aceste momente, este nevoie de intreaga societate, de responsabilitatea noastra a tuturor, e nevoie sa fim impreuna. Daca suntem impreuna putem face educatie, lasand deoparte toate implicatiile politice, vor reusi sa avem in spatiul scolii copiii in siguranta, cadre didactice pregatite sa desfasoare activitati didactice”, a declarat Monica Anisie.

„Vreau sa va spun ceva, ni se imputa nou acum lucruri care nu s-au intamplat 20 de ani in educatie. Vreau sa fim foarte clari. In aceste momente in care epidemia a aparut in toata lumea, acum avem o radiografie clara a sistemului de educatie si a ceea ce s-a intamplat in educatie in toti acesti ani. Trebuie sa fim realisti, trebuie sa privim lucrurile asa cum sunt, sa ni le asumam si sa gasim solutii punctuale acolo unde trebuie sa intervenim. In cateva luni de zile, desi e pandemie, Ministerul Educatiei a facut eforturi extraordinare si colegii mei din minister, si colegii din inspectorate si cadrele didactice”, a mai declarat ministrul.

Ministrul Monica Anisie: „Avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum”

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a precizat, sâmbătă, 12 septembrie 2020, faptul că avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, ci doar în cazul în care elevul lipsește de la școală suferind de o boală, iar apoi reintră în colectivitate.

“Ministerul Sănătății a trimis o adresă reprezentanților medicilor de familie, direcțiilor de sănătate publică ș.a.m.d., prin care a precizat clar care sunt documentele pe care le pot elibera în această perioadă. S-a spus în mod clar faptul că avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, pentru că numai la momentul în care copilul lipsește trei zile de la școală, suferind de o boală, poate reintra în colectivitate pe baza avizului epidemiologic.

De asemenea, adeverința medicală pe care trebuia să o prezinte un copil, dacă are anumite afecțiuni și dorește să-și continue învățarea în sistem online, această adeverință poate fi dată de către medicul de familie sau medicul curant”, a precizat ministrul Educației.

Anisie: Nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală

Ministrul Monica Anisie a ținut să menționeze că este foarte important ca părinții să știe că nu este obligatoriu să se prezinte în prima zi cu un aviz epidemiologic.

„Este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală. La fel și cu adeverința pentru educație fizică și sport. În prima lună de la începerea cursurilor pot prezenta această adeverință. Este o măsură pe care ministrul Sănătății a luat-o deja, a transmis-o deja si am transmis-o si noi în unitățile de învățământ, ca toată lumea să fie pregătită”, a spus Monica Anisie.

Comentarii
Adauga un comentariu