National

Monica Pop a răbufnit: „Dovadă de desconsiderare, de neîncredere!”

Publicat: 16 iul. 2020
ALT=«Medicul Monica Pop»
Medicul Monica Pop

Medicul Monica Pop a lansat un atac la adresa legii carantinării și a situației în care se află România în raport cu pandemia de coronavirus.

„Proștii unici ai planetei?! Ai Universului?! Cei mai jos?! De Ce?! Internarea obligatorie și de o ora e o jigodie pentru români! Dovadă de desconsiderare, de neîncredere! Lipsire de libertate! Îngrădirea drepturilor! Ce să se creadă despre noi? Că suntem un popor de idioți nespălați?! Iar „asimptomaticii” nu vor putea pleca nici la 48 de ore, veți vedea! Și dacă ar pleca, nu mai reprezintă pericol la 48 h?

O ora, 10, 48 sau oricât, tot internare cu forța este! INACCEPTABIL! Românii sunt cei mai iresponsabili de pe planetă?! Cum e posibil?! De ce „arest”? Pentru câțiva iresponsabili?! Sunt destui și în alte țări! Și?! Îi obligă cineva la arest în spital?! Toate guvernele lumii sunt tâmpite de au hotărât să nu facă așa ceva?! NU! Dar își respectă poporul!

Noi, cu japca!!! Nu e normal așa ceva!!! Nimeni nu are curajul să explice de ce doar noi de pe tot pământul?!”, a scris medicul Monica Pop.

Monica Pop: „De ce trebuie să stea asimptomaticii în spital? Pentru ce motiv trebuiau internați”

Dr. Monica Pop condamnă modul în care autoritățile au gestionat situația pacienților asimptomatici infectați cu COVID-19. Aceasta consideră că nu trebuiau internați în spital.

”Se putea și altfel în România. Am făcut o propunere să lucreze și policlinile și ambulatoriile din spital și spitalele cu 25% din capacitate. Mi s-au plâns colegi, că nu avem pacienți. Bolnavii cronici au fost lăsați la o parte și nu au putut beneficia de un act medical.

De ce trebuie să stea asimptomaticii în spital? Dacă sunt pozitivi. Pentru ce motiv trebuiau internați. E o prostie și e o mare scurgere de fonduri din sistemul santitar pentru că o zi de internare trece peste 100 de euro. Pentru ce să îi ți în spital.”, a spus Monica Pop.

Dr. Monica Pop, despre purtarea măștii: „Să o dai jos, să te duci la un geam, să inspiri aer şi apoi să o pui înapoi pe faţă”

Dr. Monica Pop atrage atenția cu privire la purtarea măștilor. Aceasta avertizează că nu va fi ușor de suportat pentru anumite persoane, mai ales cele cu probleme cum ar fi deviația de sept.

„Având în vedere că ai masca pe faţă, şi omul expiră dioxid de carbon, respiri în ea îl tragi înapoi. La unele persoane care au anumite probleme, cum ar fi deviaţie de sept, sau o stare deosebită, nu va fi chiar atât de uşor”, a declarat managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop.

Sugestia medicilor este să ca oamenii să facă pauză de la purtarea măștii cât de des se poate.

„Trebuie pe cât se poate să faci pauză de la purtarea ei. Să o dai jos, să te duci la un geam, să inspiri aer şi apoi să o pui înapoi pe faţă”, a mai spus Monica Pop.

Adauga un comentariu