Diete si regimuri

Morcovi: care sunt beneficiile sale pentru sănătate

Publicat: 05 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Morcovi care sunt beneficiile sale pentru sănătate
Consumul de morcovi este o modalitate bună de a remedia o pierdere de energie.

Antioxidant, revigorant, antiinflamator. Morcovul are multe virtuți esențiale pentru buna funcționare a organismului. Această legumă rădăcină este, de asemenea, plină de minerale și vitamine care promovează bunăstarea noastră.

Morcovii sunt una dintre cele mai fierte legume din Franța. Există multe modalități de a le pregăti. De exemplu, le putem adăuga la salată, le putem mânca crude în timpul aperitivului sau le putem servi ca însoțitor în timpul mesei. Gustul dulce al morcovilor provine din zaharoză, un zahăr solubil găsit în aceste legume. Pe lângă faptul că sunt deliciosi, morcovii au multe beneficii pentru sănătate.

Care sunt valorile nutritive ale morcovilor

Această legumă rădăcină conține multe minerale, vitamine și oligoelemente esențiale pentru corpul nostru. Un morcov conține o cantitate bună de potasiu, dar și fosfor, magneziu și sodiu. Pentru a stinge setea, morcovul este alcătuit din aproximativ 93g de apă la 100g.

Valoarea nutritivă a morcovilor:

apă: 93g per 100g
fibre: 2,8g per 100g
calciu: 31 mg per 100g
magneziu: 7,5 mg per 100g
fosfor: 18mg per 100g
potasiu: 96,4 mg per 100g
sodiu: 20,2 mg per 100g
beta-caroten: 3,340 µg per 100g
vitamina B9: 23,3 µg per 100g

Consumul de morcovi îmbunătățește vederea

Principalul atu al morcovilor este conținutul ridicat de beta-caroten. Precursor al vitaminei A, acest element este foarte important pentru corpul nostru. În special, ne protejează ochii declanșând impulsuri nervoase către nervii optici și, prin urmare, îmbunătățește vederea. Un alt avantaj: pregătește pielea pentru expunerea la soare și protejează celulele pielii împotriva agresiunilor externe.

Morcovul reduce stresul oxidativ?

Datorită bogăției sale în antioxidanți, morcovul ar putea reduce stresul oxidativ prezent în organism. Radicalii liberi sunt responsabili pentru accelerarea îmbătrânirii premature a celulelor. Stresul oxidativ poate provoca leziuni neuronale semnificative care pot fi la originea unor patologii degenerative, cum ar fi Parkinson sau boala Alzheimer.

Morcovii, un aliat împotriva oboselii

Consumul de morcovi este o modalitate bună de a remedia o pierdere de energie. Tonic și stimulant, morcovul conține vitamina B9 care ajută la reducerea oboselii. Acest element participă, de asemenea, la buna funcționare a sistemelor nervoase și imune.

Numită și acid folic, vitamina B9 joacă un rol important în producerea și sinteza aminoacizilor care afectează metabolismul. Vitamina B9 este esențială pentru multe perioade din viața noastră, cum ar fi copilăria, adolescența și sarcina. La femeile gravide, acidul folic duce la creșterea țesuturilor materne.

Consumul regulat de morcovi favorizează tranzitul intestinal

Morcovii au un conținut de fibre mai mare decât media. În 100g morcovi, găsim astfel 2,8g fibre. Rolul principal al fibrelor este de a promova tranzitul intestinal și de a facilita evacuarea scaunului. Prin urmare, consumul de morcovi este o soluție bună pentru a lupta împotriva constipației.

Morcovul ar ajuta la prevenirea anumitor boli cronice

Această legumă rădăcină conține compuși fenolici, carotenoizi și polichetoni. Acestia au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antitumorale, care ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului.

Adauga un comentariu