Actualitate

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului PNL va fi depusă luni în Parlament de PSD

Publicat: 12 aug. 2020
Moţiunea de cenzură împotriva guvernului PNL va fi depusă luni în Parlament de PSD
Moţiunea de cenzură împotriva guvernului PNL va fi depusă luni în Parlament de PSD

Conform informaţiilor de ultima oră, PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului PNL. Moțiunea de cenzură va fi depusă luni în Parlament de către PSD. Conform mai multor declarații din ultima vreme, social democrații au afirmat în nenumărate rânduri ca Guvernul condus de Ludovic Orban este ineficient şi a devalizat bugetul României:

Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD:

‘Eu cred că sunt lucruri cu care nu ne jucam. Am stat de vorbă pe aceasta moţiune. Credem că şi USR-ul va vota acest lucru. Klaus Iohannis ar trebui să arate un respect rezonabil fata de instituţia Parlamentului. Majoritatea care va da jos Guvernul PNL va desemna Guvernul. Este foarte probabil că în momentul votării moţiunii de cenzură să se ştie numele premierului şi a Guvernului propus de PSD. Vom avea un premier care va asigura o guvernare eficienta.”

PSD strânge semnături pentru moțiunea de cenzură

Marcel Ciolacu susținea zilele trecute că nu renunță la ideea depunerii unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului.

Marcel Ciolacu anunţa că în mod „categoric” social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

Liderul PSD susţine că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei. Ciolacu spune că s-au strâns deja 202 semnături pentru introducerea moţiunii.

Preşedintele interimar al PSD a afirmat că Guvernul liberal este „un eşec politic” şi anunţă că PSD nu va mai aştepta ieşirea din starea de alertă, ci va depune moţiunea de cenzură în cursul lunii august.

„Au vrut să folosească politic această pandemie, atât au putut ei, şi în acest moment s-a ajuns la o lipsă totală de credibilitate. Lipsa de transparenţă din trecut şi faptul că trebuia de la început să testeze cât mai mulţi oameni a dus la această lipsă de credibilitate totală. Guvernul Orban este un eşec politic, cred că cel mai mare post decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală“, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social democraților consideră că liberalii nu au știut să gestioneze situația pandemiei de COVID-19 din România și că au afectat grav economia.

„Nimeni nu a făcut un apel la toate forţele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca în luna august să depunem moţiune de cenzură. Haos mai mare decât este acum nu poate exista atât în gestionarea pandemiei cât şi în economie. Decizia este clară: vom depune moţiune de cenzură pentru că nu putem crea un haos mai mare decât este acum”, a zis Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu