Local

N-ai auzit niciodată o poveste mai tristă! A fost aruncat de la etajul opt pentru bani, iar acum a vrut să se sinucidă! Cum a ajuns în pragul disperării! – FOTO

Publicat: 31 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Un bărbat cu handicap a rămas pe drumuri după ce casa i-a ars din temelii, de la o lumânare. Din cauza șocului de a-și vedea casa arzând, bărbatul a vrut să se sinucidă. În prezent este internat la „Socola”. Frații lui luptă ca să strângă fonduri pentru bărbatul pedepsit prea aspru. Înainte de acest incident, acesta a fost aruncat de la etajul opt și a rămas aproape paralizat.

Duminică seara, un apel la 112 avea să anunțe un incendiu în comuna Rediu, sat Horlești. Unui bărbat în vârstă de 50 de ani i-a luat foc întreaga locuință, din cauza unei lumânări aprinse. Acesta a rămas fără acoperiș deasupra capului, iar din cauza decepției a fost la un pas de a se sinucide. În prezent este internat la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Frații lui cer ajutorul disperați. Bărbatul are grad de hadicap doi, după ce a fost aruncat de la balconul unei camere de cămin situate la etajul opt. De atunci s-a retras la casa părintească, care acum a ars din temelii. A rămas fără acte, fără bunuri și fără haine. Frații lui sunt bolnavi și nu-l pot susține financiar.

Nu avea curent electric. A aprins o lumânare

David Constantin a fost la un pas de a-și pierde viața pentru a doua oară. Acesta locuia în casa părinților încă din anul 1990, după ce a avut o tentativă de suicid. Din cauza faptului că nu avea curent electric, bărbatul era nevoit să își aprindă în fiecare seară lumânări. În seara de duminică a poziționat lumânarea într-o cană. Acesta putea să-i fie sfârșitul.

„Avea lumânarea într-o cană. El a adormit și cana a alunecat probabil de pe masă și a luat foc prima dată covorul. De la covor, focul s-a răspândit în întreaga locuință. Când a simțit miros de fum, David a ieșit din casă și a alergat la vecini. Unul dintre vecini a sunat la Pompieri, însă aceștia nu au mai putut face nimic. Casa este arsă acum din temelii. Era casa părintească. Fratele meu nu mai are unde să stea acum”, spune Elena Carp, una dintre surorile lui David.

Un coleg l-a împins de la balcon ca să-i fure banii

Sora lui David povestește că bărbatul este încadrat cu grad de handicap doi. În anul 1990, acesta lucra la Grup ROMET în funcția de șef de secție. În ziua în care se pregătea să vină la Iași, în ziua în care luase salariul, un coleg de cămin l-a aruncat de la etajul opt. Gestul era motivat de faptul că voia să-i fure salariul lui David.

„După ce fratele meu a fost aruncat de la etaj, a fost operat de nenumărate ori. I s-a scos chiar și splina. Din cauza impactului cu pământul în urma căderii, acesta a suferit o intervenție chirurgicală în urma căreia unul dintre picioare este mai scurt. Nu a putut niciodată să aibă o soție. Cu atât mai mult cu cât el s-a închis în casa părintească pentru a trece peste suferința de a nu mai fi un om normal”, mai spune Elena.

A vrut să se sinucidă. Acum este la „Socola”

În seara în care casa i-a luat foc, David a fost transportat de urgență la „Socola”. Acesta a făcut o criză de spaimă și a vrut să-și pună capăt zilelor. Frații lui i-au fost alături și l-au încurajat să nu recurgă la acest gest.

„În seara aceea s-a dat cu capul de ciment. A spus că nu mai are sens să trăiască. Chiar și ieri, una dintre surorile mele a mers la el ca să-i ducă niște mâncare și haine și a spus că el nu vrea să fie o povară pentru nimeni. Noi, frații, am decis să-l lăsăm să locuiască în casa părintească după accident. Acum că a ars, nu mai are nimic. Am stabilit noi, frații, că până vom găsi altă soluție, după externare va merge să locuiască în Dancu, la una dintre surorile noastre”, adaugă femeia.

Sora lui: „Vă scriu cu disperare și lacrimi în ochi”

Frații lui David se luptă să strângă acum fonduri pentru a-și ajuta fratele. Aceștia apelează la toate cunoștințele și toate grupurile de pe site-urile de socializare să ofere o mână de ajutor bărbatului rămas fără casă și identitate. Intenționează să-i construiască o mică încăpere în care să locuiască cel prea aspru lovit de soartă.

„Vă scriu cu disperare și lacrimi în ochi! Fratelui meu cu handicap i-a luat foc casa de la o lumânare. Acum a rămas sub cerul liber, fără acte, fără speranță în suflet. Contactați-ne la numărul de telefon 0751.342.228 sau ajutați-ne prin contul bancar BRD, BRDE240SV896771624, pe numele Pușcașu Ciprian”. Așa arată mesajul înduioșător și plin de disperare al Elenei pe pagina „Ești din Iași dacă…”. David Constantin are mare nevoie de ajutorul dumneavoastră. Pentru a dona, puteți trimite în contul bancar mai sus menționat sau o puteți contacta telefonic pe Elena, sora acestuia.

Adauga un comentariu