Actualitate

Nelu Tătaru acuză că unii s-au „urcat politic“ pe pandemie: „Acum plătim acel preț!“

Publicat: 09 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru acuză că unii s-au urcat politic pe pandemie Acum plătim acel preț
Nelu Tătaru a declarat, joi, că sistemul medical a încercat o reformă în 2010, aceasta având loc în contextul unei crize economice

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a adus acuzații grave celor care s-au „urcat politic“ pe pandemie. Nelu Tătaru a vorbit despre implicări politice în gestionarea pandemiei de coronavirus, după data de 15 mai, când a început prima etapă de relaxare a restricțiilor, de după starea de urgență.

Fostul ministru a vorbit indirect și despre activitatea actualulu iminsitru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și despre implicarea acestuia în campania de vaccinare.

„Eu am fost în mijlocul acestei pandemii. În 15 mai, care a însemnat primele măsuri de relaxare, au fost și primele implicări politice. Era un trio format la acel moment, în care nu recunoșteau acea pandemie, nu recunoșteau niște măsuri, «i-am ținut în casă». Până a venit valul de vară, cu toamna și atunci s-au ascuns. Destul de mulți dintre ei erau din PSD. Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preț, că vrem, că nu vrem. Dar haideți să facem în momentul ăsta ce trebuie făcut”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „Colonelul Gheorghiță e de la început pe aceste metereze și ar trebui să continue“

Fostul ministru al Sănătății a vorbit indirect și despre activitatea actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Nelu Tătaru consideră că Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare ar trebui lăsat să-și facă treaba, fără vreo intervenție din partea lui Vlad Voiculescu.

„Opinii cred că avem fiecare dintre noi, numai că acest Comitet de coordonare a activității de vaccinare este în subordinea premierului și a Secretariatului General al Guvernului. Cred că acolo trebuie luate deciziile. Din punctul meu de vedere, acea echipă – colonelul Gheorghiță, secretarul de stat Baciu, care sunt de la început pe aceste metereze – ar trebui să continue, dar ei trebuie și susținuți, susținuți de o campanie fermă de informare, hotărâtă și de neoprit în aceste momente. Dacă mă întrebați pe mine, campania de vaccinare este peste așteptări în acest moment fiindcă acum trei luni, când făceam acele sondaje, erau foarte puțini și din partea medicală care voiau să se vaccineze”, a menționat Nelu Tătaru.

„Nu ştiu dacă cineva poate gândi normal să sancţionăm un cadru medical“

Fostul ministru al Sănătății s-a declarat în dezacord total cu decizia lui Vlad Voiculescu de a-i sancționa pe medicii care vaccinează persoane care nu au fost programate.

„Cred că dreptatea este a doctorului, avem un corp medical care a fost acolo. La început, de frică, medicul ieşea la pensie, demisiona sau îşi luă concediu de odihnă. Nu ştiu dacă cineva poate gândi normal să sancţionăm un cadru medical. Nu cred că se va ajunge acolo încât un medic să fie sancţionat. Dacă avem o doză de ce să o aruncăm? Eu nu sunt de acord”, a mai spus Nelu Tătaru.

Și Alexandru Rafila l-a criticat pe Vlad Voiculescu

Profesorul Alexandru Ragila a reacționat și el dur în elgătură cu aplicarea amenzilor pentru vaccinarea anti-COVID-19.

„Vaccinarea trebuie făcută cu responsabilitate, trebuie analizate cazurile. Eu îmi aduc aminte că tot domnul Voiculescu, la început, fiind întrebat în legătură cu propunerea unui medic din Găești – dacă îmi aduc aminte – susținea că trebuie vaccinate persoane decât să arunce vaccinul, acum văd că cei care fac acest lucru sunt sancționați.

Ar trebui să existe puțină consistență și logică în ceea ce afirmă și mai ales măsurile punitive ar trebui să fie adaptate contextului și să nu ducă la demobilizarea personalului medical, care de multe ori lucrează voluntar în aceste centre de vaccinare”, a mai spus Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu