National

Nelu Tătaru, despre cauzele care au condus la creșterea numărului de cazuri din ”Lombardia României”: ”Au fost factori religioși”

Publicat: 01 oct. 2020
Nelu Tătaru vorbește la microfon
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că „ceea ce vedem acum este evoluția de peste vară", când s-au reluat anumite activități

Joi, 1 octombrie 2020, Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a precizat care sunt cauzele ce au condus la explozia de cazuri din Suceava, de la momentul în care era denumită „Lombardia României”.

„Au fost factori religioși, au fost întâlniri religioase, a fost o mare masă de Diaspora care s-a întors în țară. Eram la început, nimeni nu știa de ce să se ferească. Rămâne ca Suceava să ne fi format o altă optică”, a spus Nelu Tătaru la B1Tv.

Nelu Tătaru, despre intrarea României în stare de urgență. Ce a declarat Ministrul Sănătăţii

În cadrul unei emisiuni televizate, Nelu Tătaru a vorbit despre intrarea României în stare de urgență. Ministrul Sănătăţii susţine că Guvernul României este pregătit pentru orice decizie ar fi necesară în România, pentru a opri evoluția nefavorabilă a epidemiei de coronavirus.

Pentru această situaţie sunt pregătite mai multe scenarii, în funcție de contextul epidemiologic în care ne vom afla.

Nelu Tătaru, despre starea de urgenţă

Nelu Tătaru a fost întrebat în cadrul unei emisiuni de la B1TV care este posibilitatea că România să ajungă în scenariul stării de urgență, în această iarnă? Ministrul Sănătăţii a explicat că există numeroase opțiuni și proceduri din care autoritățile pot alege, totul depinzând de evoluția crizei sanitare.

„În acest moment, mergem pe un scenariu în care am redeschis niște activități, în care am revenit la școală, în care avem alegeri locale și în care urmează un sezon rece. Avem pregătite scenarii, protocoale de aplicat, trebuie doar să fim conștienți că se desfășoară în anumite condiții,” a explicat Nelu Tătaru

Vor fi introduse noi măsuri în România?

După ce i-a lămurit pe telespectatori cu privire la revenirea la starea de urgenţă, Nelu Tătaru a vorbit şi despre posibilitatea introducerii de noi măsuri în ţara noastră.

„Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate (…) Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni.

Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizate.

Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respecrăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…) Nu speriem pe absolut nimeni, ţinem doar de noi cum vom evolua în această lună şi în lunile următoare.

Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2 (…) există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei şi boala”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

 

Adauga un comentariu