Actualitate

Nelu Tătaru: „Următoarele două săptămâni sunt cruciale“

Publicat: 17 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru Următoarele două săptămâni sunt cruciale
Nelu Tătaru: „Următoarele două săptămâni sunt cruciale“

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că evoluția epidemiei depinde foarte multe de ce se va întâmpla în următoarele două săptămâni.

„Următoarele două săptămâni sunt cruciale. Dacă evităm zone aglomerate, dacă purtăm măști în spații închise, putem lăsa timp corpului medical să gestioneze cazurile de acum din ATI. Sunt și previziuni sumbre, la o mie, o mie și ceva de cazuri pe zi, dar eu sper să nu ajungem acolo“, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: Putem reveni pe panta descendentă

Minsitrul Sănătății  este optimsit, susținând că în perioada următoare situația se va putea echilibra.

„În acest moment suntem cam ca în aceeași periodă de creștere față de luna aprilie, dar acum avem măsuri de relaxare plus vid legislativ, consider că în decurs de două-trei săptămâni putem echilibra această situație să mergem pe o pantă descendentă”, a adăugat Nelu Tătaru.

Virgil Musta este pesimist

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a tras un semnal de alarmă privind numărul mare de forme severe şi critice de COVID – 19, el afirmând că o parte dintre cetăţeni nu respectă nicio regulă. Musta mai spune că spitalul în care activează se află într-o situaţie dificilă şi nu mai are loc pentru pacienţii infectaţi cu SARS CoV-2.

”Suntem într-o perioadă dificilă, în care numărul de cazuri de infecţie Covid-19 au crescut alarmant şi în judeţul Timiş. Consecutiv a crescut şi numărul de forme severe şi critice, precum şi de decese. Toate acestea se datorează şi faptului că o parte dintre concetăţeni nu repectă nicio regulă, dând crezare fake news-urilor, teoriilor conspiraţiei sau falselor îndemnuri la libertate. Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa şi sănătatea lui, până în punctul în care pui în pericol sănătatea celorlalţi. Este în primul rând vorba despre respectul pentru ceilalţi, care ar trebui să primeze, indiferent de măsurile impuse sau nu de autorităţi”, a scris astăzi pe Facebook, medicul Virgil Musta.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit joi, la B1 TV, despre modul în care evoluează epidemia de coronavirus în România, cum am ajuns să avem chiar și 777 de infectări într-o singură zi. De asemenea, a precizat cât de importantă este izolarea persoanelor testate pozitiv, chiar dacă nu au simptome, ce ne așteaptă pe viitor și cât de pregătit este sistemul sanitar românesc pentru o eventuală răspândire chiar mai agresivă a SARS-CoV-2.

Vor fi introduse restricţii locale în primă fază

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre lupta autorităților cu pandemia de CoVid-19. Acesta susține că indiferent cum s-ar termina, oamenii vor continua să acuze.

„Eu am zis la începutul luptei cu acest virus, care nu s-a terminat, că dacă se termină bine, cei care au lucrat vor fi acuzați că au luat măsuri excesive, iar dacă se termină prost, vor fi acuzați că nu au făcut destule. Căutăm înțelepciunea tuturor.

Noi nu am terminat valul unu. Singura soluție e oprirea modului în care se răspândește. Trebuie să pregătim următoarea fază. Trebuie să avem ce ne trebuie să fim pregătiți mai ales pentru toamnă. Să încercăm să limităm pe cât se poate răspândirea. Să ajungem cu mesajele la oamenii de rând”, a declarat Raed Arafat.

Despre estimarea Guvernului că vom avea 1.600 de infectări zilnice cu coronavirus la mijlocul lui august, Arafat a precizat că „este un calcul făcut împreună cu INSP și prevede modul în care crește numărul cazurilor. Acest număr poate fi redus dacă oamenii respectă regulile. Deja suntem la un nou record azi. Situația nu e deloc OK din punct de vedere al creșterii numărului de cazuri. Mesajele de negaționism răspândite pe toate mediile nu fac decât, dacă ele sunt ascultate, să distrugă lupta împotriva coronavirusului”.

 

Adauga un comentariu