Cancan

Nicolae Botgros, prima aniversare fără soția sa. Artistul a primit nenumărate felicitări

Publicat: 25 ian. 2022
Nicolae Botgros aniversare
Nicolae Botgros a fost felicitat de foarte mulți artiști cu ocazia zilei de naștere

Zi mare astăzi pentru Nicolae Botgros, care își serbează prima aniversare fără soția sa, care a fost răpusă de o boală nemiloasă anul trecut. În plus, dirijorul Orchestrei Lăutarii a trecut prin clipe dificile primăvara trecută, când a ajuns la Reanimare din cauza COVID-19. Totodată, Nicolae Botgros s-a infectat și a doua oară cu temutul virus, însă a făcut o formă ușoară fiind vaccinat.

25 ianuarie este o zi mare în familia marelui artist Nicolae Botgros. Și aceasta deoarece dirijorul Orchestrei Lăutarii împlinește 69 de ani. Încă de la primele ore ale dimineții au început să curgă felicitările pentru Nicolae Bogros. Din nefericire, acesta este primul an în care artistul își sărbătorește ziua de naștere fără soția sa.

Nicolae Botgros a împlinit 69 de ani

Marți, 25 ianuarie, Nicolae Botgros a împlinit frumoasa vârstă de 69 de ani. Dincolo de  bucuria acestui fericit eveniment, aniversarea maestrului este umbrită de pierderea suferită de acesta în vara anului trecut. Atunci, Lidia Bejenaru s-a stins din viață din cauza unei boli nemiloase. Printre marii artiști care l-au felicitat pe Nicolae Botgros de ziua lui Paula Seling, Constantin Bahrin, Niculina Stoican, Ghiorghiță Rotaru sau Mihaela Gurău. Ba chiar Sofia Vicoveanca s-a numărat printre primii artiști care i-au făcut o frumoasă urare.

„Azi este ziua când îl sărbătorim pe maestrul Nicolae Botgros…  Să ne trăiți mulți ani cu sănătate, putere, cu mângâiere de la Bunul Dumnezeu, liniște sufletească deplină…Tot ce-i mai bun și frumos pe lume să-ți treacă pragul sufletului… LA MULȚI ANI – FERICIȚI!”, i-a urat Sofia Vicoveanca lui Nicolae Botgros.

Nicolae Botgros, prima aniversare fără soția sa

Anul acesta este primul în care maestrul Nicolae Botgros își sărbătorește ziua de naștere fără soția sa. Mai mult, recent artistul a fost din nou depistat pozitiv la infecția cu COVID, însă a făcut o formă ușoară a bolii. Lidia Bejenaru-Botgros s-a stins din viață în luna iulie a anului 2021, din cauza unei boli nemiloase. Interpreta de muzică populară a lăsat în urma sa o carieră frumoasă. Era iubită și admirată atât de publicul din Republica Moldova, cât și de cel din România.

Ea a fost căsătorită cu dirijorul Nicolae Botgros cu care a avut un singur copil, Cornel Botgros. Lidia Botgros a făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968-1971. Din 1971, timp de un an a fost metodistă la casa de cultură din Edineț, după care solistă a Orchestrei „Ciocârlia” de la Edineț, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” (1973-1974) și „Lăutarii” (din 1978) ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

În anul 1993, interpreta de muzică populară a fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic”. Puțini sunt cei care știau că Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Dincolo de toate acestea, Nicolae Botgros cu un ochi râde, iar cu altul plânge la această aniversare, deoarece nu-i este alături și soția, Lidia Bejenaru.
Adauga un comentariu