Actualitate

Nicolae Ciucă a dezvăluit care este mâncarea lui preferată: „Nu provin dintr-o familie de oameni supli!”

Publicat: 29 mart. 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Nicolae Ciucă a dezvăluit care este mâncarea lui preferată Nu provin dintr-o familie de oameni supli
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit care este mâncarea lui preferată

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit care este mâncarea lui preferată. Fostul premier al României şi actual preşedinte al Senatului a declarat că este gurmand şi a vorbit despre preferinţele sale culinare.

Nicolae Ciucă a dezvăluit care este mâncarea lui preferată

Liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, a recunsocut că nu se abţine atunci când are în faţă o mâncare bună. Acesta a precizat care este mâncarea preferată a lui Nicolae Ciucă. Şeful liberalilor

„Îmi place să mănânc, e și o chestie genetică, nu provin dintr-o familie de oameni supli. Dar nu sunt carnvior, mănânc foarte rar carne. Îmi plac foarte mult mâncărurile cu care am crescut la bunica, la mama. Sarmalele de post și ciorba de fasole! Fără afumătură. Ciorba de roșii. Fac bulion și acasă. Am grădina mea unde îmi cultiv în fiecare an propriile legume”, a spus Nicolae Ciucă.

Șeful Senatului a precizat că îi place să şi gătească.

„Îmi plac foarte mult mâncărurile simple și, dacă tot m-ați întrebat, îmi place mult saramura de pui, tipic oltenească. Îmi place să fac ciorbă de legume de toate felurile. Îmi place ciorba de praz acrită de zeamă de varză. Fac și ciorbă de raci. Am dus cuiva că nu înțelegea ce sunt ăia raci, mama când face sarmale face și raci. Racii sunt niște ardei, la jumătatea dimensiunii ardeiului gras roșu. Se folosesc în Oltenia pentru perioada de post, se umplu cu orez și cu făină și zeamă de varză și e o ciorbă foarte bună. Ciorba o acresc cu zeamă de varză. Și mai folosim ceva, corcodușe și aguridă”, a menționat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: „Nu aș da pe nimic copilăria de la ţară“

Despre copilărie, Nicolae Ciucă a povestit că joaca preferată, în vacanţă la ţară, era fotbalul, pe câmp.

„Îmi plăcea să joc, să alerg, făceam plimbări cu bicicleta. Nu aș da pe nimic copilăria de la ţară. Întrebat despre mâncarea copilăriei, Ciucă a spus că îşi aminteşte sarmalele, supa de roşii, iar şniţelele şi checul făceau parte din mâncărurile pe care i le trimiteau pachet când era la şcoala militară“, a menționat Nicolae Ciucă.

Liderul liberal a spus  că acasă grădinăreşte şi că are câţiva metri pătraţi unde cultivă ceea ce îi trebuie unei familii pentru vară şi toamnă, roşii, ardei gras, capia, gogoşari, busuioc, cimbru, castraveţi şi a precizat că este o chestiune de relaxare, uneori ieşind în grădină inclusiv seara.

,,Avem în curte câţiva metri pătraţi unde am oprit un colţ şi pe colţul acela reuşim să cultivăm ceea ce îi trebuie unei familii pentru timp de vară şi toamna. Pentru că sâmbăta trecută am reuşit să scoatem tot ce mai rămăsese în grădină şi să ne pregătim pentru a întreţine bucăţica respectivă şi a o pregăti pentru primăvară. Avem roşii, avem ardei gras, capia, gogoşari, busuioc, cimbru, castraveţi. Şi cam atât, că nu mai au loc.Este o chestiune de relaxare, dincolo de faptul că ai acea satisfacţie proprie când te duci în grădină şi îţi iei legumele de acolo. Noi le plantăm, noi le întreţinem, noi le copilim, că aşa se zice când le rupi partea aceea care creşte suplimentar.

E o chestiune pe care o facem, încă o dată, cu mare plăcere. Şi, câteodată, când nu am timp şi mă depăşesc activităţile, să ştiţi că am o lanternă de cap şi intru şi seara. Şi dacă s-a întunecat şi este nevoie, lucrez cu lanterna. Şi este soţia, de asemenea, care mă ajută. Ne ajutăm unul pe celălalt”, a mai spus Nicolae Ciucă, ce a dezvăluit care este mâncarea lui preferată.

Comentarii
  • Ciuca ia o oala fierbinte cu bors cu fasole intre ochi de la toti romanii!!!!!! Te iubim foarte tare ,tare slugoiule ,slogoiul lui iohanis si cadou zero votuti la pnl – ul lui iohanis . Zero voturi Pnl! Coliva pnl e buna si coliva Psd e buna

  • Ciuca ia o maciuca
    In koor
    BazaitOarelor, daca nu publicati commentul . v-o dau in gura PERSONAL ACCELERAT SCELERAT
    Ne vedem in piata uniriim cu pwla in gura
    Sa nu ziceti ca nu vandambrusli zis

Adauga un comentariu