National

Nicolae Ciucă a mai demis un om din echipa lui Ludovic Orban: Virgil Guran, consilierul de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului

Publicat: 08 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Nicolae Ciucă face ravagii în echipa lăsată de fostul premier, Ludovic Orban. L-a demis inițial pe Antonel Tănase, Secretarul general al Guvernului, ulterior a semnat decretul de eliberare din funcție a Mădălinei Ileana Simion, director de Cabinet al prim-ministrului, marți seara, iar acum a mai atentat la unul dintre oamenii de încredere a lui Orban.

Astfel, a fost demis Virgil Guran, consilierul de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului.

Nicolae Ciucă l-a numit pe Dragoș Condrea în funcția de secretar general al Guvernului

Marți, premierul interimar Nicolae-Ionel Ciucă l-a numit pe Dragoș Condrea în funcția de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, după demisia lui Antonel Tănase. Condrea este un fost director al Direcţiei Juridice din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

„Premierul interimar Nicolae-Ionel Ciucă l-a numit astăzi (marți – n.r.) pe Dragoș Condrea în funcția de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea prim-ministrului, Secretariatul General al Guvernului (SGG) face parte din Aparatul de lucru al Guvernului”, anunță Executivul.

Între anii 2002 și 2003 a fost director al Direcţiei de Combatere a Corupţiei şi Prevenirea Criminalităţii Organizate din cadrul Corpului de Control al Primului-Ministru-Secretariatul General al Guvernului, iar între 2000 și 2002 a fost şef compartiment juridic al Bankcoop.

În perioada 1998-1999 Dragoș Condrea a fost şef birou juridic la Bancorex S.A.- Sucursala Victoria, după ce, între între 1996 și 1998 a fost consilier juridic la Bancorex.

Nicolae Ciucă este premierul interimar, după plecarea lui Ludovic Orban de la Palatul Victoria

Luni seara, 7 decembrie, Klaus Iohannis, președintele României, la desemnat pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar, după ce Ludovic Orban și-a depus mandatul.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an și o lună de la învestirea în funcție, spunând că pleacă cu conștiința datoriei împlinite. Orban a afirmat că va coordona negocierile care trebuie să ducă la un guvern de centru-dreapta și şi-a exprimat convingerea că PNL va avea capacitatea de a da viitorul premier şi de a constitui coloana vertebrală a viitorului guvern.

Reacția Gabrielei Firea, după ce Nicolae Ciucă a fost desemnat premier interimar

Marți, 8 decembrie, prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea a declarat că România dă un semnal politic prost în Europa dacă îl pune premier pe Nicolae Ciucă, militar de carieră.

„Nu am a-i face reproșuri personale dlui Ciucă. Dar ce semnal dăm noi în întreaga Europă? Că aducem militari la conducerea Guvernului? Ne îndreptăm cumva spre dictatură militară? Apreciez sacrificiile miliarilor, merită respectul nostru, dar a veni cu un militar la conducerea guvernului este o notă proastă în democrațiile noastre”, a declarat Gabriela Firea.

 

Adauga un comentariu