Sanatate

Nikvorm păreri. Când trebuie administrată suspensia și reacțiile adverse ale medicamentului

Publicat: 21 sept. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Nikvorm păreri. Când trebuie administrată suspensia și reacțiile adverse ale medicamentului
De obicei pentru a scăpa de limbricii la copii se folosesc siropuri antihelmintice din substanțe sintetice

Dacă au fost detectați paraziții la copii, părinții încep să caute despre „Nikvorm” păreri și recenzii.  Majoritatea medicilor prescriu copiilor diverse siropuri pentru a scăpa de paraziți, deoarece acestea sunt bine absorbite în tractul gastrointestinal. De asemenea, suspensiile pot fi luate de către adulții care suferă de helmintoză de orice etiologie.

De obicei pentru a scăpa de limbricii la copii se folosesc siropuri antihelmintice din substanțe sintetice. Astfel de preparate sunt mai eficiente. Cu toate acestea, medicamentele sintetice, disponibile sub formă de sirop, sunt considerate toxice și au un număr mare de contraindicații. De aceea, în tratamentul infecțiilor parazitare se folosesc din ce în ce mai mult diverse fitopreparate. Compoziția lor include exclusiv componente vegetale care sunt considerate complet inofensive.

medic care verifica burta unui copil
Când utilizați suspensii „Nikvorm”, pot apărea mai multe reacții adverse

Nikvorm păreri. Recenziile medicilor și ale parazitologilor

Acest medicament are un spectru larg de acțiune antihelmintică. Medicamentul se eliberează de obicei numai pe bază de rețetă. Componenta activă a produsului este albendazolul. Această substanță este capabilă să reziste practic oricărui parazit. Albendazolul este absorbit rapid de tractul gastrointestinal. La intrarea în organism, această substanță paralizează helmintul și perturbă procesul de utilizare a glucozei în corpul parazitului.

Suspensia „Nikvorm” poate fi utilizată în mod adecvat în tratamentul enterobiozei, anchilostomozei, himenolepidozei, strongiloidozei și giardiozei. De asemenea, siropul este utilizat pe scară largă în tratamentul toxocarozei, nekatorozei, trichinelozei și capilariozei. În prezența infectării mixte de viermi sau a larvelor care migrează pe piele, este, de asemenea, indicat să administrați „Nikvorm”.

femeie care se tine de burta din cauza viermilor
În cazuri rare are loc creșterea nivelului de activitate al enzimelor hepatice, stomatită și hepatită reversibilă

Acest sirop este foarte toxic. În ciuda acestui fapt, „Nikvorm” poate fi utilizat în scopuri profilactice. Dar, într-un astfel de caz, medicii recomandă insistent reducerea dozei și utilizarea medicamentului o singură dată.

Cum să iei siropul? Dozajul necesar pentru copii și adulți

Acest sirop de viermi este recomandat să fie luat în timpul meselor. Suspensia poate fi amestecată cu apă caldă. Dozarea siropului este aleasă ținând cont de tipul de boală și de vârsta pacientului. În tratamentul helmintiazelor la copii, doza zilnică de sirop este de 5-12 ml. Adulții trebuie să ia 15-20 ml pe zi. Dacă helmintoza mixtă progresează, doza este crescută la 25 ml.

Se recomandă să luați suspensia de 2 ori pe zi. Durata cursului de tratament este de 3-5 zile. Dacă medicamentul este utilizat în scopuri profilactice, frecvența administrării și durata cursului de tratament rămân aceleași, dar doza este redusă la jumătate.

persoana care ii intinde unui copil pastile
Albendazolul este absorbit rapid de tractul gastrointestinal

Suspensia „Nikvorm” nu este recomandată persoanelor care suferă de alergii la ingredientele active. Este interzisă categoric utilizarea siropului persoanelor cu insuficiență hepatică sau renală acută. Când luați suspensia, se recomandă excluderea temporară a alimentelor cu conținut ridicat de grăsimi nesaturate și băuturi alcoolice din dietă. De asemenea, în timpul tratamentului cu acest agent, este imposibil să luați laxative sau alte preparate antihelmintice.

Când utilizați suspensii „Nikvorm”, pot apărea mai multe reacții adverse. Din partea sistemului hepatobiliar și digestiv se manifestă durere în zona hipocondrului drept, insuficiență hepatică, vărsături, arsuri la stomac, gură uscată și chiar diaree. În cazuri rare are loc creșterea nivelului de activitate al enzimelor hepatice, stomatită și hepatită reversibilă.

Despre medicamentul „Nikvorm” există păreri că acesta provoacă tulburări ale sistemului imunitar. De asemenea, unii pacienți au avut de suferit de dermatită sau de înroșirea pielii după administrarea suspensiei. Însă, aceste simptome pot apărea la utilizarea pe termen lung a siropului. Dacă doza siropului a fost prescrisă greșit atunci persoana bolnavă poate dezvolta un șoc anafilactic, sisfuncții ale SNC și PNS. Aceste reacții adverse se manifestă prin tremurări ale membrelor, convulsii, migrene și amețeli. În cazuri rare, halucinații și leșin. Acest articol este pur informativ iar pentru administrarea acestui medicament este indicat să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

femeie care ii da unui copil sirop
Majoritatea medicilor prescriu copiilor diverse siropuri pentru a scăpa de paraziți
Comentarii
  • Ingrediente Nikworm sirop:
    „Extracte de Terminalia chebula, Butea monosperma, Embelia ribes, Mallotus Philippinensis, Sirop de zahăr caramelizat, Apă purificată. ”

    Ati gresit produsul. Nu contine nimic toxic este 100% din plante.

  • Exact, produsul este din plante, nu este un medicament, iar substanta activa nu este albendazolul, asa cum dezinformati lumea pe aici

Adauga un comentariu