Local

Noi restricții în cadrul Aeroportului Internațional Iași. „Nu acceptăm pentru această vară curse charter”

Publicat: 02 iun. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Noi restricții în cadrul Aeroportului Internațional Iași. Nu acceptăm pentru această vară curse charter
Noi restricții la Aeroportul Internațional din Iași

Au fost anunțate noi restricții în cadrul Aeroportului Internațional din Iași. Cursele charter nu vor fi acceptate în anumite intervale orare

Aeroportul Internațional Iași este tranzitat de sute de mii de pasageri în fiecare lună. În aprilie 2023, acesta a fost circulat de 206 mii de pasageri, iar conducerea preconizează noi recorduri în luna august a acestui an. Printre factorii care au influențat creșterea-record a tranzitului de la Aeroportul Internațional Iași au fost atât noile curse introduse de companiile ce colaborează cu aerogara ieșeană, cât și pasagerii ce provin din Republica Moldova și Ucraina.

Noi restricții la Aeroportul Internațional Iași

Odată cu numărul record de pasageri care tranzitează Aeroportul Internațional Iași, conducerea a transmis noile restricții pe termen scurt. Cursele charter nu vor fi acceptate în anumite intervale orare.

„În primul rând, nu acceptăm pentru această vară curse charter în intervalele roșii, când practic e imposibil să mai procesăm curse suplimentare, ținând cont de capacitatea limitată a terminalului T3. Vom instala o copertină pe Sosiri, pentru a proteja de caniculă și ploaie pasagerii care aterizează și așteaptă să intre în T3. Copertina și rândul cu cei care așteaptă verificarea Poliției de Frontieră a documentelor la Sosiri vor fi poziționate în fața Terminalului 2, pentru a evita intersectarea fluxurilor celor care sosesc cu cei care pleacă, fără a afecta accesul pe platforma la T2. Nu vor mai avea acces până în fața terminalului microbuzele și mașinile 8+1 care fac transport ocazional către Republica Moldova.

Vom instala uși suplimentare la Sosiri, pentru a asigura linii prioritare pentru familii cu copii, bătrâni și persoane cu dizabilități. Vom instala o ușă dublă glisantă la intrare în terminal, în zona de check-in, pe care o vom separa fizic de zona de acces la filtrele de securitate. Am angajat noi agenți de securitate și însoțitori ai persoanelor cu mobilitate redusă, pe actuala organigramă. A fost aprobată o nouă organigramă în Consiliul de Administrație, în care schema de personal este mai mare cu 40 la sută, urmând a fi supusă aprobării în luna iunie și în plenul Consiliului Județean”, a precizat Romeo Vatră.

Potrivit directorului general, anul aceasta va fi cea mai mare provocare pentru echipa aeroportului.

„Vom avea o crestere a traficului de peste 50 la sută față de anul 2022, estimăm să ajungem, în 2023, la 2,3-2,5 milioane de pasageri în noiembrie. Wizz va crește baza de la patru la cinci aeronave, iar în cazul în care Ryanair va crește operațiunile la Iași, există perspectiva ca anul viitor să ne uităm spre ținta de 3 milioane de pasageri. Dincolo de cifrele estimate de trafic, obiectivul principal al echipei IASI Airport este să oferim tuturor un aeroport modern care să asigure o experiență reconfortantă pasagerilor care aleg Iașul”, a mai precizat Romeo Vatră.

Taximetriștii care vor refuza cursele scurte din cadrul Aeroportului Internațional Iași își pot pierde licența

Recent, în cadrul unei ședințe, vicepreședintele CJ Iași, Marius Dangă, a anunțat faptul că s-a luat în calcul problema cu privire la taximetriștii care refuză cursele scurte de la Aeroportul Internațional Iași. Aceștia ar putea să-și piardă licența pentru transport.

„Da, nu e un subiect ușor pentru că acolo avem o perioadă de 2-3 luni cu o restricție în ceea ce privește folosirea terenului care era indicat anterior parcării. Constructorul are nevoie de toată parcarea pe care urmează să o reamenajeze. Am încercat să găsim împreună cu factorii implicați o soluție care să asigure un cadru de minimă normalitate.

Semnalele noaste sunt că după ce Poliţia Locală a instituit regulile pe care le-a instituit, lucrurile au devenit cumva la normal. Într-adevăr, avem o sincopă pe plecările de la aeroport. Taximetriștii care vor refuza cursele scurte din fața aeroportului pot rămâne fără licenţă”, a transmis vicepreședintele CJ Iași, Marius Dangă.

Reamintim că directorul Aeroportului Iași, Romeo Vatră, a susținut că va lua toate măsurile prin care ar putea stopa fenomenul de refuz al curselor considerate prea scurte. De asemenea, se ia în calcul întregirea programului de pază, pentru a putea avea în vizor persoanele care fac transport ilegal, pornind de la Aeroportul Internațional Iași.

Numărul record de pasageri care tranzitează Aeroportul Internațional Iași a adus noi restricții. Cursele charter nu vor fi acceptate în anumite intervale orare.

Comentarii
  • Hmm.. aeroportul se pregătește pentru tranzitul de război, nu pentru turism sau călătoriile obișnuite!! Cursele charter nu vor fi acceptate în anumite intervale orare = pentru că pista trebuie să fie liberă pentru aterizările din Ucraina. ˮO copertină pe Sosiri, pentru a proteja de caniculă și ploaie pasagerii care aterizează și așteaptă să intre în T3” = înseamnă aflux masiv de persoane debarcate o dată! Greu de crezut că vor năvăli turiștii europeni să vadă Iașul.. „Uși suplimentare la Sosiri, pentru a asigura linii prioritare pentru familii cu copii, bătrâni și persoane cu dizabilități… Am angajat noi agenți de securitate și însoțitori ai persoanelor cu mobilitate redusă (!!)” = refugiați și militari răniți în zona de conflict, nicidecum pregătiri pentru sezonul turistic de vară. Să ne ajute Dumnezeu…

Adauga un comentariu