Local

Noul bilanţ al persoanelor infectate cu Covid-19, în localităţile ieşene Răducăneni şi Bivolari

Publicat: 16 aug. 2020
test COVID
A fost instituită carantina zonală a comunităţii în comuna Iveşti

Duminică, 16 august 2020, s-a mai confirmat un caz de infectare cu noul coronavirus în localitatea ieşeană Răducăneni. Bilanţul persoanelor diagnosticate cu virusul Covid-19 în localitate a ajuns la 27, fiind 20 de beneficiari şi 7 salariaţi.

În ceea ce priveşte situaţia cazurilor de coronavirus în localitatea Bivolari, deocamdată nu s-a mai confirmat niciun alt caz nou. Bilanţul actual fiind de 17, dintre care 14 beneficiari şi 3 salariaţi. În lucru mai sunt 9 teste, iar rezultatele vor fi anunţate curând, a anunţat Instituţia Prefecturii Județului Iaşi.

S-a instituit carantina în două focare de COVID-19 în judeţul Iaşi

În urmă cu două zile, s-a instituit carantina în două focare de COVID-19 în judeţul Iaşi. Conform unui comunicat trimis de DSP Iaşi, în judeţul Iaşi sunt semnalate doua focare. Focarele se afla în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi şi sunt reprezentate de Unitatea de Asistență Medico-Socială Răducăneni şi Unitatea de Asistență Medico-Socială Bivolari.

Conform informaţiilor date publicaţii de DSP Iaşi, cele două focare de COVID-19 din judeţ se afla la acest moment în carantină. Măsură de carantinare este una uzuală, autorităţile luând astfel de decizii în momentul în care se constată apariţia unui focar de COVID-19. Nu se cunoaşte exact cât vor fi în izolare cele două instituţii publice.

La Răducăneni au fost confirmate 26 de persoane

La UAS Răducăneni s-au constatat faptul că din 110 persoane care se afla în incita clădirii, un număr de 26 de persoane au fost declarate pozitive la infectare cu COVID. Testările se efectuează cu regularitate odată la 14 zile. Din cele 26 de persoane pozitive, 20 de persoane sunt beneficiari infectaţi iar 6 sunt salariaţi. Sunt aşteptate rezultatele pentru încă 40 de persoane. Dintre totalul de 20 de persoane infectate, două au fost deja internate în spital.

La Bivolari sunt 17 persoane infectate cu COVID-19

Conform aceluiaşi comunicat, la Bivolari lucrează, sau locuiesc, un număr total de 11 persoane. 58 dintre acestea sun beneficiari iar 53 de persoane sunt salariate. După efectuarea testării regulate pentru infectarea cu COVID-19, un număr de 17 persoane au fost declarate pozitive. Din numărul total de persoane pozitive, 14 sunt beneficiari şi 3 sunt salariaţi. Ulterior, după confirmare, doar 3 pacienţi au fost internaţi în spital. Se mai aşteaptă sosirea rezultatelor pentru încă 12 persoane.

Majoritatea persoanelor infectate la Bivolari şi Răducăneni sunt asimptomatice

În cele două focare de COVID-19 din Iaşi, dintr-un număr total de 43 de persoane infectate, doar 5 dintre acestea au fost internate în unităţile spitaliceşti corespunzătoare. DSP Iaşi menţionează faptul că toate celelalte persoane infectate sunt asimptomatice, deci s-a luat măsura de a sta în carantină în unităţile mai sus enumerate. Pacienţii sunt îngrijiţi de personal medical specializat şi sunt monitorizaţi de un medic infecţionist.

În cauză, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a luat decizia de a începe o anchetă epidemiologica în fiecare caz enumerat mai sus.

Cazuri Covid-19 la nivel național

Până astăzi, 16 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 70.461 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

32.587 pacienți au fost declarați vindecați și 7.981 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.087 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2.991 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Adauga un comentariu