Sport

Noul gazon de pe Arena Naţională a primit confirmarea celor de la UEFA

Publicat: 11 mai 2021
Arena Națională cu noul gazon și tribunele sunt goale
Nicușor Dan a fost și a văzut personal gazonul pentru care UEFA și-a dat acordul

Arena Naţională este pregătită pentru Campionatul European din luna Iulie. Nicușor Dan a anunţat în decursul zilei de astăzi, 11 mai 2021, că au primit „Verde de la UEFA” pentru suprafaţa de joc. Pentru prima dată în istoria competiţiei, meciurile de fotbal se vor ţine pe 12 stadioane din oraşe diferite.

Nicusor Dan, primarul Capitalei a fost şi a verificat personal gazonul de pe Arena Naţională, pentru a vedea dacă acesta este pregătit pentru meciurile Campionatului European din luna iunie.

„Avem ‘verde’ și de la UEFA pentru gazon. Azi dimineață am dorit să aflu personal și de la unul dintre cei mai buni specialiști ai UEFA în materie de gazon de fotbal dacă suntem bine pregătiți la acest capitol pentru meciurile Campionatului European din luna iunie. Așadar, suntem în grafic. Am avut o discuție și cu echipa din România, care a obținut acest rezultat de etapă. Și le-am cerut să mențină acest ritm bun de îngrijire a noului model de gazon hibrid, care este noul trend pe majoritatea marilor stadioane de fotbal din Europa. Îi mulțumesc lui Greg Wahtley – expertul STRI trimis de UEFA pentru calitatea gazonului, pentru analiza sa valoroasă și îl așteptăm la meciuri”, a scris pe facebook primarul general al Capitalei.

În ce perioadă se va desfăşura Campionatul European

EURO 2020 care se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, cu un format din 24 de echipe. Meciurile se vor desfăşura pe 12 stadioane din mai multe oraşe situate pe teritoriul Europei. Pentru prima dată în istorie când competiţia se desfăşoară în aşa fel.

Arena Naţională va găzdui 4 meciuri din cadrul EURO 2020, care va avea loc în vară, 3 meciuri vor fi în faza grupelor şi unul în optimile de finală.

14 iunie, Grupa C: Austria – Macedonia de Nord, de la ora 18:00
18 iunie, Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord, de la ora 15:00
22 iunie, Grupa C: Ucraina – Austria, de la ora 18:00
29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 21:00

La EURO 2020 vor fi prezenţi şi suporteri

Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák a dat marea veste că suporterii vor avea voie pe Arena Naţională la meciurile de la EURO 2020, chiar de Ziua Internaţională a Sportului. Aşadar, cele 4 meciuri care se vor desfăşura pe Arena Naţională, vor avea suporteri în tribune.

”Ministerul Tineretului și Sportului marchează Ziua internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace printr-o veste îndelung așteptată: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune.Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale”, a transmis Carol-Eduard Novák, ministrul Sportului.

După apariţia pandemiei de Covid-19 impactul asupra sportului a fost unu devastator. Astfel, în urma unor mai multe dezbateri Guvernul României a decis că spectatorii pot veni în capitala pentru a urmări duelurile echipelor care vor participa la EURO 2020.

Adauga un comentariu