Sport

La Bucureşti a ajuns cupa pe care mii de suporteri ai fotbalului îl aşteaptă, trofeul EURO 2020

Publicat: 25 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La Bucureşti a ajuns cupa pe care mii de suporteri ai fotbalului îl aşteaptă trofeul EURO 2020
La Bucureşti a ajuns trofeul pe care mii de suporteri români ai fotbalului îl aşteaptă

La Bucureşti a ajuns unul dintre trofeele pe care mulţi iubitori ai fotbalului şi-ar dori să-l vadă cucerit de către naţională României. În jurul orei 11.00 a aterizat avionul în care se află trofeul, după un itinerariu pe care l-a parcurs prin Capitală, acesta a fost dus la Primărie.

Trofeul a parcurs câteva străzi importante din Bucureşti, acesta s-a plimbat pe Podul Basarab, pe lângă Casa George Enescu, iar de puțin timp a ajuns în Piața Universității. După scurtă prezentare a oraşului trofeul a ajuns la primărie acolo a fost întâmpinat de către Nicusor Dan.

Primăria nu este ultima destinație a trofeului. Dorinel Munteanu, Gabriela Szabo și Miodrag Belodedici, sunt ambasadorii EURO 2020 la Bucureşti au fost cei care au întâmpinat trofeul în Piaţa Universităţii. În jurul orei 13:30 trofeul ar trebui să ajungă pe Naţional Arena, unul dintre stadioanele pe care se vor desfăşura meciuri de la EURO 2020.

Suporterii se pot bucura de meciurile spectaculoase de la EURO 2020

Bucureştiul este unul dintre oraşele în care se vor desfăşura meciurile de la EURO 2020. 12 oraşe au fost alese pentru desfăşurarea meciurilor. În urmă cu 3 săptămâni românii au primit o veste importantă, chiar de Ziua Internaţională a Sportului, 6 aprilie 2021. Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák, a declarat că românii vor avea voie să participe la meciuri într-un număr limitat, 13.000 de fani vor fi în tribună.

”Ministerul Tineretului și Sportului marchează Ziua internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace printr-o veste îndelung așteptată: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune”, a transmis Carol-Eduard Novák, ministrul Sportului.

Carol-Eduard Novák: „Pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune”

Decizia permiterii suporterilor a fost luată după o şedinţă la în cadrul Guvernului.

„Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale”, a adăugat Carol-Eduard Novák.

Cei care vor să participe la un meci de fotbal trebuie să respecte anumite reguli

Din cauza noului coronavirus fotbalul românesc cât şi cel mondial a avut foarte mult de suferit. După mai multe dezbateri ministrul Carol-Eduard Novák a anunţat că iubitorii de fotbal se pot bucura de meciurile de la EURO 2020. Cei care vor să participe la meciuri vor trebuie să parcurgă următorii paşi:

1. Fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.
2. UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar.
3. Suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României.
4. Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013.

Adauga un comentariu