Local

Nu ai cum să nu te emoționezi la povestea acestui tânăr ieșean! Ce face pentru a se întreține băiatul țintuit într-un scaun rulant

Publicat: 07 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nu ai cum să nu te emoționezi la povestea acestui tânăr ieșean Ce face pentru a se întreține băiatul țintuit într-un scaun rulant
Țintuit într-un scaun cu rotile, Petronel Arnăutu scrie poezii și repară calculatoare

Petronel Arnăutu este un tânăr ieșean al cărui vis este să aibă un job și să fie împlinit. Băiatul țintuit într-un scaun rulant oferă servicii de reparat calculatoare, având, în același timp, și o pasiune pentru scris poezii. Deși nu are studii, reușește să primească apreciere din partea celor care apelează la serviciile lui

Tânărul în vârstă de 29 de ani locuiește în satul Tabăra, din comuna Bivolari. De la scris poezii și până la reparat calculatoare, tot ce face Petronel este din pasiune și din dorința de a-i ajuta pe ceilalți. Tânărul ambițios a reușit să învețe totul de unul singur, iar munca lui este apreciată de oameni atât pe partea artistică, cât și pe partea de IT.

„Pasiunile pentru IT și poezie le-am descoperit singur. Tot ce am învățat, am învățat singur! Am fost autodidact. Nu am studii în domeniul IT, dar sunt pasionat”, povestește Petronel Arnăutu.

 Petronel Arnăutu
Petronel Arnăutu are o poveste emoționantă

Băiatul țintuit într-un scaun rulant scrie poezii și repară calculatoare

 Petronel Arnăutu
Țintuit într-un scaun cu rotile, Petronel Arnăutu scrie poezii și repară calculatoare

Petronel Arnăutu are 29 de ani și de la naștere se află în imposibilitatea de a se putea deplasa fără ajutorul unui scaun rulant. Acest aspect nu l-a oprit din a face ceea ce își dorește, ba chiar l-a ambiționat să învețe totul de unul singur.

„Nu am putut și nu voi putea merge niciodată”, spune Petronel Arnăutu.

Tânărul are în spate o poveste emoționantă, totuși acest aspect nu-l oprește să privească cu optimism către viitor, dorindu-și o carieră în IT.

„M-am născut prematur, am stat trei luni în incubator. E o poveste mai delicată, dar mergem înainte. În rest, sunt sănătos, doar că nu pot merge. Nu depind de medicamente”, adaugă tânărul.

Petronel locuiește împreună cu mama lui, deoarece tatăl a decedat în urmă cu 4 ani. Nu a reușit să meargă la liceu, însă a profitat de timpul avut pentru a învăța singur tot ce știe.

„Am fost pasionat de mic de calculator. Mai târziu, când am mai crescut și am avut conexiune la internet, am început să dedic mult timp învățării. Și timpul mi-a permis! Neavând activitate, m-am axat pe IT, pe instalare Windows și alte programe suplimentare. Singur am învățat tot”, menționează Petronel Arnăutu.

Petronel Arnăutu
Visul cel mai mare al lui Petronel este să aibă un job și să fie împlinit

Visul lui Petronel: „Să am un job și să fiu împlinit”

Petronel Arnăutu
Petronel Arnăutu are un canal de  YouTube unde  publică poeziile scrise și recitate chiar de el

Deși este imobilizat într-un scaun rulant, acest aspect nu-l oprește să viseze și să lucreze la ceea ce-și dorește.

„Este o boală din naștere. Eu nu știu ce înseamnă să mergi!”, zice Petronel.

Deși are pasiune pentru domenii total opuse, IT și poezie, tânărul reușește să le îmbine pe amândouă cu ajutorul imaginației. Ba chiar mai mult, acesta are și un canal de YouTube unde publică poeziile scrise și recitate chiar de el, talentul descoperindu-l înainte de adolescență.

„Am deja 5 cărți scrise, patru volume de poezii și o proză. Am scris la mai multe edituri, dar nimeni nu mi-a dat vreo șansă. Așa am hotărât să-mi fac un canal de YouTube și să postez acolo tot ce creez”, se destăinuie Petronel.

Pe partea de IT, oamenii apelează la el fie pentru reparații, fie pentru sfaturi.

„Au apelat chiar și oameni din alte colțuri ale țării pentru a cere un sfat”, povestește Petronel.

Visul lui cel mai mare este să aibă un job și să fie împlinit.

„Am și eu un suflet și, ca orice om, îmi doresc să am un viitor frumos”, zice tânărul.

Tot ce face Petronel este din pasiune și din dorința de a ajuta alți oameni.

„Poeziile mele ajung la sufletele oamenilor. Primesc diverse comentarii, felicitări. Chiar și treaba cu IT-ul este pentru a ajuta oameni. Până la urmă, dacă iei un bănuț, nu înseamnă neapărat că faci treaba asta pentru bani. În primul rând, este vorba pasiune, în al doilea rând, ca să câștigi un bănuț. Dacă nu faci ceva din pasiune, e degeaba”, conchide Petronel Arnăutu, băiatul țintuit într-un scaun rulant.

Adauga un comentariu