Cancan ultimă oră

Nu mai consumați struguri dacă suferiți de această boală! Medicii avertizeaza

Publicat: 22 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nu mai consumați struguri dacă suferiți de această boală Medicii avertizeaza
Nu mai consumați struguri dacă suferiți de această boală! Medicii avertizeaza

Prin curele cu struguri se produce o eliminare masivă a toxinelor din corp, care va favoriza inclusiv menţinerea greutăţii în limitele pe care le dorim. Sunt, totuși, și contraindicații ale consumului de struguri, mai puțin cunoscute de publicul larg.

Bolile în care este strict contraindicată cura cu struguri sunt: diabetul, problemele renale grave, hipertensiunea gravă, retenţia de apă în ţesuturi, colita de fermentaţie, diareea cronică.

Medicii citați de HaelthLine.com avertizează că persoanele care nu ar trebui sa consume struguri sunt cele care suferă de probleme digestive grave, de retentia de apă în organism, de diabet zaharat, dar și de diaree cronică.

Strugurii conțin 80% apă

Strugurii sunt o sursă excelentă de fitonutrienți, în principal de fenoli și polifenoli, dar mai conțin si alte vitamine importante, precum: Vitamina A, B, C, K. Conform bazei de date a nutrientilor din SUA, strugurii sunt bogati in: tiamină, riboflavină, niacină, folat, minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor si sodiu).

Consumul regulat de struguri albi a fost asociat cu o sănătate mult mai bună a creierului: strugurii contribuie la scăderea riscului de boli neurologice acute și cronice. De asemenea, s-a dovedit faptul că antioxidanții din struguri reduc riscul de ateroscleroză, provoacă relaxare arterială și alte efecte metabolice favorabile.

Iar numeroase studii au arătat faptul că flavonoidele din sucul de struguri au efecte anticoagulante similare aspirinei. Strugurii au efect diuretic și reglează problemele de tranzit intestinal. Strugurii au o și mare putere de purificare a sângelui deci sunt recomandați pentru detoxifierile de toamnă.

Strugurii, foarte bogați în antioxidanți

Strugurii sunt foarte bogați in antioxidanți, mai exact peste 1600 de compuși benefici se găsesc in acest fruct. Cea mai mare concentrație de antioxidanți a fost raportata in pielita (coaja) si semințele strugurilor. Strugurii roșii conțin un număr mai mare de antioxidanți datorita antocianinei (colorant natural, responsabil de rosul strugurelui).

Conținutul crescut de antioxidanți, poate ajuta la prevenirea îmbolnăvirilor cronice – antioxidanții sunt compuși ce se găsesc in mod normal in plante. Aceștia au rolul de a repara celulele îmbolnăvite sau afectate de radicalii liberi, celule care, lăsate afectate, duc la apariția stresului oxidativ.

Pericolul adus de strugurii stropiți cu pesticide

Specialiştii spun că strugurii stropiți cu pesticide devin lipsiți de antioxidanţii care luptă împotriva procesului de îmbătrânire, dar conțin și pericole pentru sănătate.

„De exemplu la struguri, dacă sunt stropiți, atunci planta nu mai este atacată de botroscinereea, mucegaiul specific viței de vie, și atunci vița de vie nu mai secretă unul din fitonutrienții foarte sănătoși”, spune un nutriționist din Oradea.

Industrializarea alimentației a dus la explozia câtorva boli, una dintre aceste boli este și boala Alzheimer, explică medicii

Adauga un comentariu