Coronavirus

Numărul real de cazuri de coronavirus din România ar fi mult mai mare. Ce spune Alexandru Rafila

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Alexandru Rafila a făcut joi o estimare cu privire la numărul real de cazuri de coronavirus din România. Potrivit reprezentantului României la Organizația Mondiala a Sănătății, numărul real de infectări este cu mult mai mare decât cel prezentat.

Profesorul Rafila crede că numărul de îmbolnăviri ar fi de zece ori mai mare.

Ce spune Alexandru Rafila despre numărul real de cazuri de coronavirus

Joi, 15 octombrie, s-au înregistrat peste 4000 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus. România se afla la a doua zi consecutivă cu un număr atât de mare de infectări. Alexandru Rafila crede că numărul real de cazuri de coronavirus ar fi de zece ori mai mare și anume de 40.000,

„Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Deci nu este o situaţie particulară pentru România. Întotdeauna numărul de cazuri şi sunt studiile acelea de seroprevalenţă care arată ce proporţie de populaţie a trecut prin boală, arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10. Deci înseamnă, dacă vreţi o ştire pe care să o daţi în acest moment, înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat într-o conferinţă de presă joi dacă îşi menţine declaraţia potrivit căreia numărul real de cazuri ar fi de 10 sau 20 de ori mai mare decât cel raporat în statisticile oficiale.

Situaţia numărului real de cazuri de coronavirus nu este particulară pentru România

Profesorul a adăugat că aceasta situație a numărului real de cazuri de coronavirus, nu este o situație particulara pentru România.

„Este aceeaşi situaţie şi acum, dar repet nu este o situaţie particulară pentru România este o situaţie generală pentru toate ţările, pentru că discutăm de o pandemie, o boală care se manifestă practic pe tot globul în acest moment”.

Alexandru Rafila a anunţat joi că se va înscrie în PSD şi vă candida pe lista partidului la alegerile parlamentare. El vă deschide lista formaţiunii la Camera Deputaţilor, în Bucureşti.

Avertismentul lui Alexandru Rafila

Rafila a declarat că este necesar să vedem care sunt sursele noilor cazuri și atrage atenția că marea problemă ar putea să fie la mijloacele de transport public în comun.

 “Dacă o să avem în jur de 4000-4500 o să avem o nouă creștere la AȚI. Lucrurile astea trebuie oprite. Nu putem asista la blocarea sistemului de sănătate. Se ajunge la victime. Nu putem să așteptăm să vedem 3000 de pacienți la AȚI. Nu avem aceste paturi. Nu trebuie să așteptăm că lucrurile să se întâmple“, a declarat Alexandru Rafila.

A doua zi cu peste 4.000 de cazuri noi de COVID – 19. Numărul pacienților de la AȚI crește îngrijorător

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, 4.013 noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 168.490 cazuri.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Municipiul Bucureşti – 777, Cluj – 227, Iaşi – 200, Timiş – 175, Prahova – 137, Braşov – 130, Sibiu – 129, Alba – 126, Mureş – 123, Suceava – 116 sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, informează, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Vrancea – 18, Mehedinţi – 17 şi Ialomiţa – 14.

Adauga un comentariu