Local

Numeroase persoane au rămas definitiv fără gust și miros după infecția cu Covid-19: „Este așa frustrant să pui tu leuștean în ciorbă și să nu-i simți nici mirosul, nici gustul”

Publicat: 30 sept. 2023
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Numeroase persoane au rămas definitiv fără gust și miros după infecția cu Covid-19 Este așa frustrant să pui tu leuștean în ciorbă și să nu-i simți nici mirosul nici gustul
Numeroase persoane din Iași, dar și din restul țării au rămas fără gust și miros în urma infecției cu COVID-19

Numeroase persoane din Iași, dar și din restul țării, au rămas fără gust și miros în urma infecției cu Covid-19, această stare persistând mai mulți ani la rând. Faptul că nu mai pot simți mirosurile care le plăceau sau gustul alimentelor preferate îi scoate pe anumiți pacienți din minți.

Mulți ieșeni se plâng că au rămas fără gust și miros după infecția cu Covid-19

o persoana care miroase un lichid situat intr-o cana
Există și persoane care deși nu și-au pierdut cu totul gustul și mirosul, însă cele două simțuri le-au fost modificate semnificativ sau sunt mult mai fine decât înainte

Anda Leahu a fost infectată cu Covid-19 de trei ori, iar după ultima infecție, care a avut loc acum mai bine de un an, a rămas fără gust și miros.

„Eu mă confrunt cu situația asta de un an și ceva. Am avut Covid de 3 ori, gustul și mirosul au dispărut complet când am făcut ultima varianta”, a declarat Anda Leahu.

Pacienții consideră că este frustrat să nu mai simți mirosurile și nici gusturile.

„Eu nu am gust și miros de trei ani, nu am găsit niciun remediu, este așa frustrant să pui tu leuștean în ciorbă și să nu-i simți nici mirosul, nici gustul, este jalnic, dar mergem înainte”, a mărturisit Doina Frunza.

Există și persoane cărora, deși nu și-au pierdut cu totul gustul și mirosul, cele două simțuri le-au fost modificate semnificativ sau sunt mult mai fine decât înainte.

„De 2 ani sunt așa. Gustul nu mi l-am pierdut de tot, doar este modificat la unele alimente. Mirosul este foarte slab și de multe ori nu îl percep cum ar trebui să fie alt miros. Până acum nu am găsit niciun remediu, dar sper să îmi revin, pentru că nu mai suport”, a precizat Nicoleta, una dintre ieșencele căreia infecția cu Covid-19 i-a modificat gustul și mirosul.

Și Geanina susține că gusturile i s-au modificat după ce au avut Covid.

„Eu am avut sigur Covid, inițial, mi-a dispărut, 2 săptămâni, total, gustul și mirosul și după mi-au revenit treptat, dar nu în totalitate, acum am mirosul foarte slab, multe nu le mai percep la fel, simt că au alt miros și alt gust, eu adoram gustul de ceapă crudă, varză murată, usturoi și altele, dar acum nu le mai simt la fel”, a mărturisit Geanina.

 o persoana care mananca o salata
Anda Leahu a fost infectată cu COVID-19 de trei ori, iar după ultima infecție, care a avut loc acum mai bine de un an, a rămas fără gust și miros

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „În rândul pacienților cu long Covid s-a observat o persistență a pierderii gustului și mirosului”

 o imagine cu o ciorba si cateva frunze de leustean
Multe persoane susțin că gusturile  li s-au modificat după ce au avut Covid

Pacienți care și-au pierdut, pentru o perioadă îndelungată, gustul și mirosul s-au prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași. În acest context, prof. dr. Carmen Dorobăț a declarat că cu astfel de probleme se confruntă pacienții care suferă de long Covid. Pentru a-și recupera cele două simțuri, aceștia trebuie să se prezinte la Spitalul de Boli Infecțioase.

„Am avut și eu astfel de pacienți, persoane care suferă de long Covid. În astfel de cazuri, pacienții trebuie să se prezinte la Spitalul de Boli Infecțioase, la medicii la care au fost tratați atunci când au avut Covid, pentru o evaluare. După care, dacă este cazul, vor fi direcționați și la medici de alte specialități. Atunci când vorbim de long Covid, cazurile nu sunt numeroase, dar în rândul pacienților cu long Covid s-a observat o persistență a pierderii gustului și mirosului”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, legat pacienții care au rămas fără gust și miros după infecția cu Covid-19.

Comentarii
  • huooooo,huooooo!!!!!nu va liniștiți deloc!!!
    iar promovați penalii!!sa va fie rușine!!!
    Dorobat la pușcărie trebuia să fie ,nu in articole de presă!!

  • Noi avem un gust amar si o greata infinita cind vedem penali care inca nu ajung la puscarie si culmea nesimtirii inca cocotati in functii publice , platiti de noi prostimea mai dau sfaturi si mai trag semnale de alarma cu un tupeu si o nesimtire incredibila

  • Anul ăsta în august la final trebuia să se elimine sporul covid dat medicilor in 2020. Acel spor practic dubla salariile personalui medical. Curios sau nu…exact in perioada respectivă au reapărut primele cazuri de bolnavi COVID si iar s-au umblut spitalele de bolnavi cu ” covid”.

    Scoateți acel spor de salar (intre 85% si 100%) si dispar cazurile de covid din spitale.

    Un medic,asistent,infirmieră primesc salar dublu atunci când ei raportează bolnavi de covid.

Adauga un comentariu