Local

O comună din Iași va avea un Centru Comunitar Integrat. Proiectul urmează să fie finanțat

Publicat: 17 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O comună din Iași va avea un Centru Comunitar Integrat. Proiectul urmează să fie finanțat
Locuitorii comunei ieșene Vlădeni, vor beneficia de un Centru Comunitar Integrat

Locuitorii comunei ieșene Vlădeni vor beneficia de un Centru Comunitar Integrat. Valoarea alocată proiectului, prin Programului Național de Redresare și Reziliență, este pe aproximativ 201.000 de euro

În cadrul ședinței extraordinare ce a fost susținută la Consiliul Județean Iași a fost aprobată încheierea Protocolului de colaborare între UAT Județul Iași – Consiliul Județean Iași și UAT Comuna Vlădeni, în vederea depunerii spre finanțare a proiectului „Centru Comunitar Integrat în comuna Vlădeni, județul Iași”.

Spațiul va fi dedicat activității asistentului medical comunitar și a celorlalți furnizori de servicii de asistență medico-socio-educațională. Angajații centrului vor fi un asistent medical comunitar și un asistent social, iar ceilalți specialiști vor fi angajați de către unitatea administrativ-teritorială, în funcție de nevoile identificate.

Maini imbatranite
În comuna Vlădeni sunt 677 de persoane vârsnice și aproximativ 85 de persoane vârsnice cu dizabilități

Un Centru Comunitar Integrat va fi construit în comuna Vlădeni

Copii
În comuna Vlădeni sunt aproximativ 86 de copii cu probleme

În comuna ieșeană Vlădeni va fi construit un Centru Comunitar Integrat, cu finanțare din cadrul PNRR, Pilonul V – Sănătate și reziliență instituțională, Componenta 12 – Sănătate, Investiția 1 – Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, Investiția specifică 11.4 – Centre Comunitare Integrate. În ședința extraordinară din cadrul Consiliului Județean Iași a fost aprobată încheierea Protocolului de colaborare între Comuna Vlădeni și județul Iași – Consiliul Județean Iași.

Obiectivul general al investiției constă în construirea unui centru comunitar integrat și dotarea acestuia în vederea funcționării. Proiectul va avea alocarea maximă de 978.005 lei, echivalentul a 201.000 de euro. Suma va fi împărțită astfel:

„construcție – 684.603,99 lei, fără TVA, echivalentul a 140.700 de euro, fără TVA, mobilier și cheltuieli de publicitate – 14.597,1 lei, fără TVA, echivalentul a 3.000 de euro, fără TVA, dotări și echipamente – 278.804,61 lei, fără TVA, echivalentul a 57.300 de euro, fără TVA”, se arată în referatul de aprobare.

Beneficiarii serviciilor centrului comunitar integrat vor fi, cu prioritate, toate persoanele vulnerabile din punct de vedere medical, definite conform legii, art. 7, alin (2), din OUG 18/2017, precum și alte persoane cu probleme socio-economice, care au probleme de sănătate. De asemenea, prioritate vor avea copiii cu nevoi medico-socio-educaționale.

Multime de oameni
În comuna Vlădeni din totalul de 4.250 de locuitori

Mii de persoane vulnerabile vor beneficia de Centrul Comunitar Integrat

Consiliul Judetean Iasi
În cadrul ședinței extraordinare susținută la Consiliului Județean Iași, a fost aprobată încheierea Protocolului de colaborare între UAT Județul lași -Consiliul Județean lași și UAT Comuna Vlădeni

În comuna Vlădeni, din totalul de 4.250 de locuitori, un număr de 2.238 de persoane au diferite vulnerabilități de sănătate, sociale, socio-economice, precum și alte probleme care îi împiedică pe aceștia să aibă un trai decent, dar și acces la diferite servicii care să contribuie la reducerea sărăciei. În comună sunt înregistrați aproximativ 194 de persoane adulte cu dizabilități, 45 de persoane cu boli cronice, un număr de 677 de persoane vârstnice, aproximativ 85 de persoane vârstnice cu dizabilități.

În ceea ce privește copiii cu probleme de sănătate, atât din punct de vedere fizic, cât și din punctul de vedere al sănătății mentale, în comuna Vlădeni sunt aproximativ 86 de astfel de cazuri. Un număr de 482 de localnici beneficiază de ajutoare din partea Uniunii Europene. Acestea constau în ajutoare alimentare, de igienă și asistență tehnică.

În comuna ieșeană Vlădeni va fi construit un Centru Comunitar Integrat. Beneficiarii investiției vor fi persoanele vulnerabile din punct de vedere medical, locuitori ai comunei. Proiectul urmează să fie trimis spre aprobare, iar finanțarea va fi făcută prin PNRR.

Adauga un comentariu