Prima pagină » Turism » Stiri Turism » O comună din Maramureş ar putea fi atestată ca staţiune turistică de interes naţional

O comună din Maramureş ar putea fi atestată ca staţiune turistică de interes naţional

16 oct. 2020, 17:18,
BZI.ro, în Turism

Un proiect de Hotărâre publicat de Ministerul Economiei specifică că o comună din Maramureş ar putea fi atestată că staţiune turistică de interes naţional. Pe lângă aceasta, Ministerul îşi propune ca alte 13 localităţi să fie atestate că staţiuni turistice de interes local.

Comuna Ocna Şugatag din judeţul Maramureş ar putea fi atestată că staţiune turistică de interes naţional

Ocna Şugatag din judeţul Maramureş ar putea fi atestată că staţiune turistică de interes naţional, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat de Ministerul Economiei, prin care totdata îşi propune să ateste alte 13 localităţi că staţiuni turistice de interes local.

România va avea în total 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi 87 de staţiuni turistice de interes local.

„Prin prezentul proiect de act normativ, se propune aprobarea atestării, că staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, a următoarelor localităţi sau părţi din localităţi: 1. interes naţional: Ocna Şugatag, judeţul Maramureş; 2. interes local: Anina, judeţul Caraş-Severin; Borş, judeţul Bihor; Cavnic, judeţul Maramureş; Dorna Arini, judeţul Suceava; Ghioroc, judeţul Arad; Gura Siriului, judeţul Buzău; Sadova, judeţul Suceava; Săcele, judeţul Braşov; Sânnicolau Mare, judeţul Timiş; Sighetul Marmaţiei, judeţul Maramureş; Stei, judeţul Bihor; Tuluceşti, judeţul Galaţi; Vatră Moldoviţei, judeţul Suceava”, arata proiectul.

Investitorii din turism pot accesa fonduri

Impactul pozitiv este determinat de creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Investitorii din domeniul turismului pot accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice. Prin realizarea acestor proiecte, localităţile se vor dezvolta din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o creştere a numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă.

„Pe termen mediu şi lung, proiectul de act normativ va crea un impact pozitiv în sensul că localităţile atestate vor putea fi promovate că staţiuni turistice de interes naţional sau local, după caz, şi vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării că staţiune turistică. Avȃnd în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultură, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localităţile atestate staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, se mai menţionează în nota de fundamentare.

EuroNews Travel recomandă o zonă din România: „Pare desprinsă din basme“

EuroNews Travel recomandă Maramureşul tuturor pasionaţilor de călătorii. Untr-un articol, jurnaliştii au numai cuvinte de laudă despre Maramureş, una dintre cele mai frumoase zone din România.

Maramureşul este recomandat iubitorilor de călătorii de către EuroNews Travel. „Aceste sate pot părea desprinse din basme, dar sunt locuri din viaţa reală”, arata jurnaliştii EuroNews Travel.

Jurnaliştii EuroNews recomandă la rubrica de călătorii regiunea Maramureşului. Publicaţia arată că multe din clădirile şi bisericile locului, vechi de peste 400 de ani, se afla pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

„Regiunea îndepărtată din nord-vestul României, Maramureş, are un stil arhitectural unic, cu biserici înalte, în formă de turn şi acoperişuri care împodobesc peisajul. Aceste sate pot părea desprinse din basmelor, dar sunt locuri din viaţa reală“, arata EuroNews Travel.

„Descoperiţi bisericile gotice unice din îndepărtata regiune a Maramureşului” este titlul articolului scris de Euronews, care îi îndeamnă pe străini să viziteze acest ţinut desprins din poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *