Sport

O echipă din Liga I se poate desființa în acest sezon. Trebuie să plătească uluitoarea datorie de 78 de milioane de lei. Situația catastrofală în care a ajuns

Publicat: 20 feb. 2021
Astra Giurgiu
Astra riscă să se desființeze. Are datorii uriașe și lucrurile s-au complicat și mai mult după ce patronul Ioan Niculae a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

O echipă din Liga I riscă să se desființeze din cauza situației dezastruoase în care a ajuns clubul. Astra are datorii uriașe și lucrurile s-au complicat și mai mult după ce patronul Ioan Niculae a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. În plus, clubul are probleme și cu Agenția Națională Antidoping, după ce Ioniță, Takayuki și Fatai au fost prinși dopați. Campioană în 2016, Astra riscă să se desființeze în perioada următoare. Clubul a acumulat datorii uriașe, încasările au fost tot mai mici și acum nici nu mai beneficiază de suportul lui Ioan Niculae, care are alte probleme după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Astra riscă să se desființeze. Datorii uriașe și patron condamnat la închisoare

Ultimii ani au fost dezastruoși pentru echipa din Giurgiu. Fără încasări consistente, situația financiară a clubului s-a degradat de la o zi la alta. Pe anul fiscal 2019, ultimul afișat pe site-ul Ministerului de Finanțe, Astra figurează cu o datorie căreia nu-i poate face față.
Astfel, Astra figurează cu o datorie de aproximativ 78 de milioane de lei (16 milioane de euro), bani pe care trebuie să-i plătească în maximum un an. Cum încasările sunt extrem de mici, viitorul clubului nu pare să fie prea fericit. Echipa riscă să se desființeze, mai ales că acum nici patronul nu se mai poate implica prea mult.

Bilanțul Astrei pe anul fiscal 2019. Datorii uriașe:

Datorii: 78.018.857 lei (16 milioane de euro) – datorii care trebuie plătite în maximum un an
Venituri totale: 14.374.786 lei (2,94 de milioane de euro)
Cheltuieli totale: 24.777.834 lei (5 milioane de euro)
Pierderi: 10.337.238 lei (2,1 milioane de euro)

Interesant este că Astra a câștigat singurul titlu de campioană din istoria clubului într-o perioadă în care Ioan Niculae se afla în spatele gratiilor. Însă atunci, față de acum, situația financiară a clubului era mult mai bună.
Nu numai situația financiară a clubului le dă șefilor bătăi de cap. Alex Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto sunt judecați de ANAD pentru dopaj și sunt șanse mari să fie suspendați. Dacă se dovedește că Astra a fost implicată în aceste cazuri de dopaj, clubul va fi exclus din Liga I.

Adauga un comentariu