Sport

Situație extremă la Astra Giurgiu! Restanțele reale la salarii. Deși a fost dat afară, Bogdan Andone e încă antrenorul echipei

Publicat: 09 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situație extremă la Astra Giurgiu Restanțele reale la salarii. Deși a fost dat afară Bogdan Andone e încă antrenorul echipei
Bogdan Andone

La momentul despărțirii de Bogdan Andone, restanțele salariale de la Astra Giurgiu deveniseră deja insuportabile. Jucătorii lui Ioan Nicolae au de încasat restanțe pe 4 luni

Bogdan Andone a fost dat afară de la Astra pe 30 septembrie, însă în acte el figurează în continuare ca tehnician al giurgiuvenilor. Situația a lămurit-o chiar el, cu toate că în acest moment echipa este pregătită de secunzii trimiși de Edi Iordănescu, care încă nu a condus vreun antrenament.

„Încă nu e o despărțire, pentru că eu sunt degrevat din funcție pentru o perioadă de două săptămâni, până pe 12 sau 13 octombrie, după care, dacă până la data respectivă nu vom găsi o cale de a rezilia amiabil contractul sau o despărțire legală, voi reveni în funcție. Nu aș vrea. Din moment ce patronul a hotărât că vrea să ne despărțim, nu mai este cale de întoarcere”, a precizat Bogdan Andone.

În primele 5 runde ale noului sezon, cu Bogdan Andone antrenor, Astra a acumulat doar un punct.

Restanțele salariale la Astra sunt uriașe

În plus, la momentul despărțirii de Bogdan Andone, restanțele salariale deveniseră deja insuportabile. Așadar, pe 30 septembrie, jucătorii și stafful mai aveau de primit salariile pe 4 luni.

„Pur și simplu a fost un cumul de factori. (…) și problemele financiare s-au adunat și toate discuțiile în vestiar erau despre bani, când se dau, dacă se dau. Pentru că 4 luni este o perioadă extrem de lungă să nu-ți primești salariul”, a explicat Bogdan Andone.

Astra nu a primit licență pentru a participa în cupele europene în sezonul acesta. Astra l-a demis pe Bogdan Andone înaintea meciului cu Voluntari, scor 2-3, iar meciul a fost pregătit de „secunzii” lui Edi Iordănescu.
Dorința lui Ioan Niculae este să-l aibă din nou pe Edi antrenor, dar pentru asta trebuie să bage mână adânc în buzunar.

Bogdan Andone se poate întoarce la Astra dacă nu-și primește banii

Astra trebuie să pună repede în practică planul financiar pentru că există și varianta întoarcerii lui Bogdan Andone și a staff-ului său la Giurgiu, dacă în două săptămâni de la despărțire nu le sunt plătite datoriile, conform documentelor semnate de cele două părți.
Primul gest către echilibrarea financiară a clubului a fost făcut de Niculae înaintea partidei de la Giurgiu, când le-a trimis jucătorilor în conturi unul dintre cele patru salarii restante. Mișcare nu s-a soldat însă cu câștigarea vreunui punct.

Edi Iordănescu cere plata datoriilor către jucători și transferuri

Niculae i-a anunțat pe jucători că în această săptămână, după ce intră banii de la Kayserispor pe Denis Alibec, le mai achită un salariu sau chiar două.
Stingerea datoriilor către jucători este una dintre condițiile puse de Iordănescu jr. să preia echipa. și oricum, Edi nu se va așeza pe bancă mai repede de finalul lunii octombrie pentru că așteaptă să-i nască soția.
De asemenea, Iordănescu a solicitat și mai multe transferuri, două dintre ele fiind realizate în ultima zi de mercato: italianul Mattia Montini și croatul Dario Canadjija, dar echipa va mai lua jucători liberi de contract. De asemenea, Bogdan Mara este pe punctul de a se alătura echipei de conducere de la Astra

Adauga un comentariu