Local

O firmă din Ilfov vrea să aducă la Iași autobuze second-hand pentru transportul metropolitan! Cheltuielile sunt de 1 milion de euro

Publicat: 21 oct. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
O firmă din Ilfov vrea să aducă la Iași autobuze second-hand pentru transportul metropolitan Cheltuielile sunt de 1 milion de euro
O singură firmă vrea să aducă mijloace de transport second-hand pentru zona metropolitană din Iași

Primăria Iași cumpără autobuze vechi de mai bine 14 ani pentru transportul din zona metropolitană. Un vehicul cu 25 de locuri va costa aproximativ 34.000 de euro. Licitația a fost demarată, iar oferta a intrat în etapa de evaluare

Municipalitatea ieșeană a demarat o achiziție pentru desfășurarea transportului în zona metropolitană, gestionat de Compania de Transport Public (CTP) Iași SA. Recent, autoritatea contractantă a organizat sesiunea de deschidere a ofertelor pentru achiziția mijloacelor de transport. Valoarea estimată a contractului este de 5.042.004 lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. La procedură a fost depusă o singură ofertă din partea societății Bus & Coach Group SRL, din Ilfov, deținută de Mircea Lucian Roșca. În 2021, cifra de afaceri a societății a fost de 616.016 lei, având pierderi de 1 milion de lei și un singur angajat. Oferta a intrat în etapa de evaluare.

„Reindustrializarea județului Iași (prin atragerea câtorva mari jucători industriali, grație Parcului Industrial din comuna Miroslava, și în alte localități limitrofe municipiului Iași sau situate foarte aproape de acesta, precum Holboca, Tomești, Dumești, Lețcani) a generat și va genera un număr semnificativ de locuri de muncă. Această reindustrializare vine la pachet cu nevoia crescută de mobilitate a personalului angajat, fie că vorbim de trafic înspre sau dinspre municipiu. În aceeași situație se află și o mare parte din populația comunelor limitrofe care lucrează în municipiul Iași și care se deplasează zilnic înspre/dinspre locul de muncă, folosind în mare parte autoturismul personal și devenind dependenți de acesta”, se arată în caietul de sarcini.

De precizat că primăria intenționează să acceseze fonduri pentru achiziția de autobuze și tramvaie noi.

O firmă din Ilfov vrea să aducă la Iași autobuze second-hand, fabricate în 2008

Licitația fost împărțită în 3 loturi: 16 de autobuze, 12 midibuze și 4 microbuze, toate fiind deja rulate. Pentru autobuze, autoritatea contractantă a cerut următoarele specificații tehnice: normă de poluare Euro 5, an de fabricație minimum 2008, 25 de locuri pe scaune, aer condiționat, rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Midibuzele trebuie să fie fabricate tot în 2008, cu aceeași normă de poluare, dar cu 20 de locuri pe scaune. Și acest lot trebuie dotat cu sistem de aer condiționat.

Microbuzele vor avea minimum 14 locuri pe scaune și aceleași caracteristici de la celelalte mijloace de transport. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Costul estimat pentru un autobuz este de 171.675 de lei (34.000 de euro), midibuz – 155.836 de lei (31.000 de euro), microbuz – 106.365 de lei (26.000 de euro).

Pe unde vor circula noile autobuze în zona metropolitană

Mijloacele de transport urmează să fie incluse pe mai multe trasee, începând cu 1.01.2023. Pentru comuna Aroneanu au fost luate în calcul două rute. Este vorba de ruta Tg. Cucu – Șos. Moara de Vânt – Complex Roua – Dorobanț – retur, dar și ruta Tg. Cucu – Șos. Moara de Vânt – Complex Roua – Primăria Aroneanu – retur. În calcul a intrat și o propunere pentru ruta complex Roua – Șorogari – retur (1 midibus). Pentru comuna Bârnova au fost stabilite trei trasee. Primul este pe ruta Casa Sindicatelor – Bârnova – sat Todirel – retur, al doilea fiind pe traseul Casa Sindicatelor – Păun – retur (1 autobuz), al treilea având traseul Casa Sindicatelor – Frigorifer – Vișan – retur. Pentru comuna Ciurea a fost luat în calcul un traseu pe ruta Podu Roș – Tehnopolis – Dumbrava– retur. Pentru comuna Holboca au fost identificate două rute.

Este vorba de traseul Tătărași Sud – Rond Dancu – Primăria Holboca – Rusenii Vechi – Rusenii Noi – retur, dar și ruta Tătărași Sud – strada Aeroportului – sat Valea Lungă– retur, iar lista continuă. O firmă din Ilfov vrea să aducă la Iași autobuze second-hand, dar contractul va fi semnat dacă oferta va trece de etapa de evaluare.

Comentarii
  • Niste vechituri, uratenii folosite de bucuresteni.

    CHIRICA = SECOND HAND, tramvaiele noi nu le a adus el, si nici nu a platit din buzunarul lui, CHIRICA face din IASI un SECOND HAND !
    Asta e fadata de fatarnic al lui Chirica, case noi, bebelus de 2 ani cu teren in centru si urmeaza un conac lui Bebe Chirica.

    CHIRICA = PLOSNITA CORUPTA DE IASI

Adauga un comentariu