Prima pagină » Titlurile zilei » O fracțiune de secundă a fost de ajuns pentru a dezlănțui iadul. Medicii se luptă să-i salveze viața: „Era ars ca și cum cineva ar fi aruncat cu artificii în el” – FOTO

O fracțiune de secundă a fost de ajuns pentru a dezlănțui iadul. Medicii se luptă să-i salveze viața: „Era ars ca și cum cineva ar fi aruncat cu artificii în el” – FOTO

07 iul. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei, în Titlurile zilei

Nu există cuvinte care să descrie suferința prin care a trecut un bărbat în vârstă de 58 de ani. A văzut moartea cu ochii, după ce casa în care locuia singur a luat foc. Totul a ars într-o clipă, flăcările au cuprins totul, dar cel mai cutremurător este faptul că nici în ziua de astăzi nu se știe ce s-a întâmplat de fapt

Constantin Bogdan, un bărbat în vârstă de 58 de ani din Botoșani, a fost transportat de urgență la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, cu mai bine de jumătate din corp ars. Totul s-a întâmplat în luna mai, pe data de 22, în jurul orei 23:43, după ce a vorbit la telefon cu sora sa, Camelia Bogdan, fiica sa și nepoata.

S-a culcat, iar casa a fost făcută scrum în zece minute, doar el știe cum a reușit să iasă cu mai bine de jumătate din corp ars. Vecinii mărturisesc faptul că l-au văzut ars, strigând după ajutor și căzând de durere într-un șanț. A intrat în comă, iar în prezent este internat la terapie intensivă.

Și-a văzut moartea cu ochii și a simțit cele mai mari dureri

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat, bănuielile sunt multe. Tot ce se cunoaște este că în seara respectivă a fost la biserică, pentru a aprinde o lumânare la mormântul părinților săi. Era un om foarte credincios, care nu adormea niciodată fără candela aprinsă. Apropriații cred că pisica ar fi dat peste candelă și de acolo a izbucnit totul. Un copil care se afla prin zonă a văzut, aproape de miezul nopții, un om ars pe jumătate, care striga după ajutor, așa că și-a alarmat familia, ce a sunat la salvare.

„Cel mai mare regret al meu este că pe data de 24 mai, când s-a întâmplat accidentul, m-a sunat și nu i-am răspuns pentru că aveam telefonul pe silențios. M-a sunat la ora 23:33, la ora 23:49, unul dintre vecini a sunat la salvare. Eu nu pot să cred cum în zece minute s-a dezlănțuit iadul și a fost mistuită casa copilăriei mele, iar tatăl meu odată cu ea. Nici nu pot să mă gândesc prin ce suferință a trebuit să treacă sau disperarea care l-a cuprins. Când am fost acolo, în satul Roșiori, am găsit telefonul său, aruncat și ars, tricoul cu care era îmbrăcat, unul negru, era ars ca și cum cineva ar fi aruncat cu artificii în el.

Mă iau fiorii când povestesc, a fost în comă patru săptămâni, are și o escară la spate care-i provoacă și mai multă durere, o rană la gât prin care doctorii i-au băgat un tub care să-l ajute să respire. Situația este critică, eu merg la el o dată pe săptămână, pentru că stau departe, dar nu-mi pot vedea tatăl așa. Rog pe cei care vor să salveze viața unui tată cu trei copii să meargă să doneze sânge”, destăinuie Andreea, fiica bărbatului ars de viu, cu lacrimi în ochi.

Bărbatul are nevoie de ajutor

Constantin Bogdan a rămas singur, are trei copii care au plecat pentru a-și face un rost în viață. Un băiat în vârstă de 31 de ani, plecat la muncă, o fată în vârstă de 26 de ani, dar și cea mai mică fiică, în vârstă de 18 ani. Soția sa a plecat în Italia și nu s-a mai întors, însă bărbatul nu a blamat-o și și-a crescut singur copiii.

Mai mult decât atât, a avut grijă și de părinții săi. Anul trecut s-au stins din viață și a rămas singur. Un om bun cu suflet mare, așa este descris de vecini și de apropriați, nimeni nu înțelege de ce i s-a întâmplat lui o asemenea nenorocire, aceștia cred că nu este mână omenească la mijloc.

„Nu știm ce s-a întâmplat în acea noapte, Constantin era un om foarte credincios, a rămas singur după ce soția l-a părăsit și a crescut trei copii. Până anul trecut a avut grijă de părinții noștri și făcea tot ce-i stătea în putință pentru ca lor să nu le lipsească nimic. A fost și este un om cu suflet mare și nu știu de ce Dumnezeu a îngăduit o așa nenorocire. El mereu își aprindea căndeluța înainte să adoarmă și bănuim că pisica ar fi dat peste ea. Nici nu vreau să mă gândesc la suferința prin care a trecut, singur pe lume, într-un sat în care nu mai are pe nimeni, ars de viu, nu a avut la cine să strige.

Un copil care era pe acolo l-a văzut și și-a chemat familia, care a sunat la salvare. El, de durere, a căzut și nu s-a mai ridicat, patru săptămâni a stat în comă. Are trei copii, cea mai mică abia a împlinit 18 ani, este mică și nu cred că are puterea să-l vadă așa. Este bandajat tot, i se văd doar picioarele, rănile sale au ajuns până la os, iar doctorii nu mai au de unde să ia piele pentru a-i face grefe.

Presupun că el dormea atunci când s-a întâmplat accidentul, a inhalat foarte mult fum. Avem o înregistrare de la unul dintre doctori, care nu ne-a dat prea multe speranțe, ni s-a spus că este o arsură foarte grea. Mă rog zi și noapte pentru el și sper că încă există oameni cu suflet care să meargă să doneze sânge pentru fratele meu”, mărturisește Camelia, sora lui Constantin Bogdan.

Constantin Bogdan, după ce a fost ars de viu, are nevoie disperată de sânge. Din acest motiv, cei care vor să salveze viața acestui om pot dona la Centrul de Transfuzii Sangvine din Iași.

„Pacientul este actualmente spitalizat la ATI, traheostomizat, ameliorat, cu necesar de sânge”, transmite prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *