Economic Local

O importantă conferință națională s-a organizat la Iași. Iată despre ce a fost vorba – FOTO, VIDEO

Publicat: 29 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O importantă conferință națională s-a organizat la Iași. Iată despre ce a fost vorba - FOTO VIDEO
În data de 28-29 februarie 2024, a avut loc la Iași, la Cercul Militar, prima editie a Conferinței Naționale cu tema Convergențe Culturale, Istorice și Religioase în Spațiul Identitar Românesc Sf. Gheorghe, Covasna, Miercurea-Ciuc, Tulgheș, Lunca Bradului, Mureș, Tg-Mureș, Bacău, Roman – Iași

În data de 28-29 februarie 2024, a avut loc la Iași, la Cercul Militar, prima editie a Conferinței Naționale cu tema Convergențe Culturale, Istorice și Religioase în Spațiul Identitar Românesc Sf. Gheorghe, Covasna, Miercurea-Ciuc, Tulgheș, Lunca Bradului, Mureș, Tg-Mureș, Bacău, Roman – Iași. Printre organizatori numărăm Divizia 4 Infanterie ”Gemina” Cluj Napoca, Muzeul Militar Filiala Iași, Birgada 15 Mecanizată ”Podul Înalt” și mulți alții.

Grupul de Asociații ”Pentru Neam și Țară” a fost prezent și și-a adus sprijinul pentru organizarea acestui eveniment de suflet. Astfel, la Iași s-a realizat „Unirea„ culturală și de suflet cu românii din Sf. Gheorghe, Covasna, Miercurea-Ciuc, Tulgheș, Lunca Bradului, Mureș, Tg-Mureș, Bacău, Roman – Iași.

Conferință națională la Iași

Moderatorul evenimentului a fost neobositul camarad, col (r) dr. Dan Prisacaru, care a reușit să unească inimile și sufletele tuturor celor prezenți. Nu putem să nu menționăm participarea reprezentantului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, cât și a reprezentantului Diacezei Romano-Catolice Iași, care au transmis mesajele de unire si dragoste de țară.

Printre cei care au luat cuvântul enumerăm prof Cătălin Turliuc din partea Academiei Române, col. rez Emil Bălteanu de la Patronatul Cerunia, prof Nicolae Băciuț director al direcției de cultură Mureș și, din partea Grupului de Asociații ”Pentru Neam și Țară”, dr ing Leonard Constantin STAFIE.

Lăsând deoparte comunicările științifice, expoziția realizată cu această ocazie arată o idee generală: nu este o rușine să fii patriot și să îți iubești țara, din contra, este o obligație morală a tuturor românilor. Dar trebuie știut că nu te naști cu dragostea de țară, acest sentiment se învață, așadar există o datorie a familiei, a dascălilor a tuturor, de a învăța generația următoare ce este dragostea de Țară.

Mihail Sadoveanu spunea: ”Țara nu se servește cu declarații de dragoste, ci numai cu muncă cinstită și, la nevoie, cu jertfă. Nu înseamnă ura împotriva altor neamuri, ci datorie către neamul nostru; nu înseamnă pretenția că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic și conștient. Munca cinstită, viața curată, iubirea de semeni, împletirea datoriilor pe care le avem – adică faptele – aceasta înseamnă patriotism și nu vorbe deșarte.”

Asociațiile componente ale Grupului de Asociații ”Pentru Neam și Țară”:

  1. Asociația Sfântul Ierarh Alexandru;
  2. Patronatul Cerunia;
  3. Asociația Iași Detectează;
  4. Asociația Titu Maiorescu.

Parteneri: Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria ” filiala Bacău subfiliala Slănic Molodova și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România Filiala Iași.

Adauga un comentariu