Local

O nouă amânare a dosarului „Albumul” în care este vizat fostul șef al CJ Iași, Cristian Adomniței

Publicat: 20 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O nouă amânare a dosarului Albumul în care este vizat fostul șef al CJ Iași Cristian Adomniței
Dosarul "Albumul", o nouă amânare

Judecătorii ieșeni au decis astăzi, 20 noiembrie 2020, ca dosarul „Albumul” în care este implicat fostul șef al Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, să fie din nou amânat. Noul termen a fost prelungit pentru data de 27 noiembrie 2020.

Cel mai mare scandal de la vârful CJ Iași din ultimii ani bate pasul pe loc. Judecătorii ieșeni au amânat dosarul „Albumul” de zeci de ori până acum și nu pare că vor ajunge la o concluzie prea curând. Fostul șef al Consiliului Județean nu vrea să comenteze pe marginea situației.

Dosarul intitulat generic „Albumul” pare a nu mai ajunge la o concluzie. Început în urmă cu mai bine de patru ani, procesul penal merge din amânare în amânare. Astfel, la ultimul termen de judecată, magistrații au decis amânarea cauzei pentru data de 18 decembrie 2019. Cel mai probabil, dosarul nu va fi soluționat de instanță nici în acest an, urmând o nouă amânare a cauzei. Cel mai mare scandal de la fruntea Consiliului Județean (CJ) din ultimii ani a izbucnit în urmă cu mai bine de patru ani. Inculpații au fost trimiși în judecată de procurori pe data de 3 iulie 2015.

La data respectivă, fostul șef al CJ, Cristian Adomniței, precum și alte persoane, precum Carmen Irimescu, Letiția Popa, Cristina Jinga, dar și societatea Laser Co SRL au ajuns în fața instanței, sub acuzații extrem de grave.

Amânări pentru audierea unor înregistrări

Doar că procesul a mers din amânare în amânare. Numai la ultimele termene, cauza a fost amânată de două ori pentru audierea înregistrărilor admise în cauză și înmagazinate pe suporturile optice. Amintim că întreg balamucul de la CJ Iași a pornit de la un contract încheiat pe data de 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL. În acel contract, lucrurile erau destul de clare: pentru suma de 340.000 de lei, prestatorul trebuia să promoveze imaginea Iașului. Era vorba, în principal, despre promovare prin intermediul unor materiale tipărite: broșuri, calendare, hărți, mape de prezentare, pixuri, albume, fotografii etc.

În urma unui audit intern, în februarie 2015, angajații din cadrul Serviciului de Audit au descoperit că nu au fost predate materiale în valoare de peste 200.000 de lei. De la acel control a început scandalul: Adomniței a fost acuzat că a încercat să îi acopere pe cei care au beneficiat de bani, iar lucrurile au explodat. Contactat telefonic de reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”, fostul șef al CJ a refuzat să comenteze pe marginea situației.

„Nu sunt persoană publică, așa că nu am ce comenta”, a precizat atunci Cristian Adomniței.

Adauga un comentariu