Local

O nouă amânare în procesul clanului Corduneanu! Judecătorii clujeni par a nu fi deciși încă în privința unei sentințe!

Publicat: 15 ian. 2020

Curtea de Apel Cluj a amânat luarea vreunei decizii în cazul clanului Corduneanu. Astfel, dosarul penal a ajuns deja la a patra amânare de pronunțare, în apel

Magistrații din cadrul Curții de Apel din Cluj îi țin pe jar pe membrii clanului Corduneanu. Judecătorii au amânat ieri luarea unei decizii în dosarul în care sunt vizați mai mulți membri ai clanului Corduneanu. Dosarul este unul vechi, dar judecătorii au horărât ieri să amâne din nou luarea vreunei decizii până pe data de 23 ianuarie 2020.

Amintim faptul că, la ultimul termen din dosar, lui Costel Corduneanu i s-a făcut rău în sala de judecată, fiind necesar transportul acestuia la spital. Astfel, după mai bine de trei ore de pledoarii, Costel Corduneanu a spus că i s-a făcut rău.

La scurt timp, soția acestuia a sunat la 112. Un echipaj al Serviciului de Ambulanță l-a transportat pe Corduneanu la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj. Costel Corduneanu are un stent la inimă. În urmă cu aproximativ doi ani, acesta a suferit un preinfarct și a ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași.

Pedepse date la prima instanță

În urmă cu aproximativ un deceniu, mai mulți membri ai clanului Corduneanu au fost trimiși în judecată de către procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). La scurt timp, dosarul a fost strămutat de la Tribunalul Iași, la instanța similară din Maramureș.

În cursul anului 2016, membri ai clanului Corduneanu au fost pedepsiți de judecătorii din cadrul Tribunalului Maramureș, dar instanța a dispus atunci și unele achitări.

Așadar, Tribunalul Maramureș a decis atunci condamnarea lui Costel Corduneanu la opt ani de închisoare, în vreme ce Adrian Corduneanu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare. De asemenea, Gheorghe Corduneanu a fost achitat, în timp ce Bogdan Corduneanu a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Pe de altă parte, Dănuț Ilincariu, Gabriel Maleș și Marian Vasiliu au fost condamnați la instanța de fond la câte un deceniu de închisoare, la fel ca Vasile Călin (fost Corduneanu).

Printre acuzațiile aduse de procurorii DIICOT se regăsesc cele de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice sau spălare de bani.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu