Eveniment-Social

O nouă investiție de milioane de euro a primit aviz favorabil la Iași! Este vorba de proiectul pentru o construcție de patru niveluri, unicat în zona Copou – GALERIE FOTO/EXCLUSIV

Publicat: 09 oct. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
O nouă investiție de milioane de euro a primit aviz favorabil la Iași Este vorba de proiectul pentru o construcție de patru niveluri unicat în zona Copou - GALERIE FOTOEXCLUSIV
O nouă investiție de milioane euro, la Iași. Este vorba de o construcție spectaculoasă la Universitatea ”Cuza”! Aceasta va avea trei etaje, un demisol și un subsol. Recent, totul a primit aviz favorabil

O investiție de milioane de euro a primit aviz favorabil la Iași! Este vorba de proiectul pentru o construcție de patru niveluri, unicat în zona Copou. Aceasta va avea trei etaje, un demisol și un subsol. Rectorul Universității „Cuza”, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a demarat procedura pentru realizarea unei parcări supraetajate. Aceasta ar urma să aibă o capacitate între 500 și 1.000 de locuri. În interiorul clădirii va funcționa și o spălătorie auto

O nouă investiție de milioane de euro a primit aviz favorabil la Iași! Este vorba de proiectul pentru o construcție de patru niveluri, unicat în zona Copou. Aceasta va avea trei etaje, un demisol și un subsol. Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), prof. univ. dr. Tudorel Toader, a demarat procedura pentru realizarea unei parcări supraetajate. Aceasta ar urma să aibă o capacitate între 500 și 1.000 de locuri.

În interiorul clădirii va funcționa și o spălătorie auto. Ca urmare a ședinței (din 14 septembrie 2023) organizate la Direcția Județeană pentru Cultură (DJC), Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI) a dat aviz favorabil proiectului Planul Urbanistic General  pentru zonă Construită Protejată (PUZ CP) – „Modificare PUZ aprobat cu HCL nr. 454/9.11.2017 – Inserție de funcțiuni noi – Parcare auto S+D+P+2E”, nr. 2196/7.09.2023. Acesta se află în municipiul Iași, strada Titu Maiorescu nr. 15 – Bulevardul Carol I nr. 17. Șef. proiect arh. R. Buliga, arh. F. Ciobănașu, arh. N. Caba.

O nouă investiție de milioane de euro a primit aviz favorabil la Iași! Este vorba de proiectul pentru o construcție de patru niveluri

Așadar, pe zona Copou, în baza unei investiții de minim 3 milioane de euro se va realiza o nouă construcție spectaculoasă! Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector UAIC, a demarat această procedură pentru construirea unei parcări supraetajate în spatele Corpului A al instituției.

Aceasta ar urma să aibă trei etaje, un demisol și un subsol, precum și o capacitate între 500 și 1.000 de locuri. La acest moment, costurile pentru un singur loc de parcare variază între 25 și 50 de mii de euro. Este pentru prima dată în Iași când o unitate educațională de învățământ superior va realiza așa ceva. Suma investită este din fondurile proprii ale Universității „Cuza”.

Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii celei mai vechi universități din România

Este vorba de un nou proiect ce vizează modernizarea și dezvoltarea infrastructurii celei mai vechi universități din România.

„Având în vedere numărul insuficient de locuri de parcare, raportat la numărul mare de solicitări, vă consultăm în legătură cu posibilitatea construirii unei parcări supraetajate în spatele Corpului A. Actualul atelier tehnic urmează să fie amplasat la parterul noii construcții. Construcția, cu peste 400 de locuri de parcare, va avea subsol, demisol, parter și 3 etaje, urmând a fi prevăzută şi cu spălătorie auto”, a anunțat comunitatea academică a UAIC, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector, în 2022.

Parcarea va deservi comunitatea educațională de la „Cuza”.  Vorbim de o nouă investiție de milioane de euro, care a primit aviz favorabil la Iași! Ne referim la proiectul pentru o construcție de patru niveluri, unicat în zona Copou.

Comentarii
  • Felicitări.
    Poate va lua exemplu și rectorul-elicopter de la usv. Să construiască o parcare asemănătoare pe terenul usv, unde sa aibă loc mașinile profesorilor și studenților, să nu mai sufoce străzile din jur. Și să facă și un heliport pe acoperiș, pentru elicopterele smurd. Hai Jerard, poți asta?

Adauga un comentariu