Prima pagină » National » O nouă lege pentru cei care dețin o firmă. Ce trebuie să facă antreprenorii pentru a primi bani de la stat
O nouă lege pentru cei care dețin o firmă. Ce trebuie să facă antreprenorii pentru a primi bani de la stat

O nouă lege pentru cei care dețin o firmă. Ce trebuie să facă antreprenorii pentru a primi bani de la stat

24 apr. 2024, 13:15,
BZI.ro, în National

O nouă lege pentru cei care dețin o firmă. Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, 23 aprilie 2024, programul Electric UP 2, în baza căruia întreprinderile mici şi mijlocii şi firmele din domeniul HoReCa vor beneficia de un ajutor de până la 150.000 de euro. Iată ce trebuie să facă antreprenorii pentru a primi bani de la stat.

O nouă lege pentru cei care dețin o firmă

Banii acordați antreprenorilor pot fi folosiți pentru instalarea de panouri fotovoltaice şi de staţii pentru vehiculele electrice.

,,Printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul susţine întreprinderile mici şi mijlocii şi domeniul HoReCa pentru a-şi asigura energia necesară prin instalarea de panouri fotovoltaice şi prin instalarea de staţii pentru vehiculele electrice. Programul Electric UP continuă cu o nouă etapă de finanţare în care se acordă un ajutor de până la 150.000 de euro pentru fiecare beneficiar. Trei sferturi din valoarea cheltuielilor eligibile sunt acoperite din fonduri primite prin acest program, IMM-urile urmând să vină cu o finanţare de 25% din valoarea proiectului.”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Programul Electric UP 2 va fi finanţat de la bugetul de stat şi are un cuantum total de 450 de milioane de lei. În prima etapă de aplicare a acestei scheme de sprijin, peste 1.500 de IMM-uri şi de operatori economici din sectorul HoReCa au primit finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice şi staţii pentru vehicule electrice.

,,Totodată, se măreşte limita superioară a puterii instalate în sistemul de panouri fotovoltaice la 150 de kilowaţi, pentru asigurarea consumului propriu, a consumului staţiilor de încărcare de minim 22 de kilowaţi, pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.”, a menţionat Mihai Constantin.

Și românii care locuiesc la casă pot primi vouchere de la stat pentru eficientizarea energetică a locuinței. Românii vor primi de la Stat fonduri pentru instalarea de panouri fotovoltaice, de baterii de stocare, în vederea creșterii eficienței energetice a caselor. Guvernul promite vouchere în valoare de peste 120.000 de lei pentru cei care stau la casă. Măsurile au în vedere partea din exterior a locuințelor. Investițiile au rolul de a moderniza energetic casa și de a contribui la performanța energetică. Programul prevede anveloparea a aproximativ 60.000 de case. Beneficiarii de vouchere trebuie să depună o solicitare la primărie sau la consiliul județean.

Se oferă bani pentru femeile de afaceri

Sume substanțiale sunt puse la dispoziția femeilor antreprenoare prin intermediul programului Femeia Antreprenor 2024, sub formă de fonduri nerambursabile. Aceste granturi pot acoperi până la 95% din costurile eligibile ale proiectelor depuse de către antreprenoare. Programul Femeia Antreprenor 2024 vizează finanțarea diverselor proiecte, inclusiv achiziționarea de echipamente tehnologice, spații de lucru, mijloace de transport, mobilier și aparatură, site-uri web, activități de promovare și cursuri de dezvoltare antreprenorială.

Pentru anul 2024, ministerul estimează că aproximativ 1.000 de femei antreprenoare vor beneficia de acest program, iar bugetul alocat se ridică la 200 de milioane de lei. Similar cu ce s-a întâmplat în ediția anterioară, se vor acorda granturi cu o valoare maximă de 200.000 de lei pentru IMM-uri.

Programul Femeia Antreprenor 2024 reprezintă o oportunitate valoroasă pentru femeile de afaceri din România să-și dezvolte și să-și consolideze companiile. Astfel, femeile sunt încurajate să-și deschidă afaceri și primesc pentru asta finanțări nerambursabile de la buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *