Local

O nouă stradă va apărea în municipiul Iași! Artera va lega zona Arcu de Păcurari și va costa 265.000 de euro

Publicat: 11 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O nouă stradă va apărea în municipiul Iași Artera va lega zona Arcu de Păcurari și va costa 265.000 de euro
O nouă stradă ar urma să apară în Iași, în apropiere de Pasajul "Octav Băncilă", ruta urmând a avea peste 150 de metri lungime

O nouă stradă va apărea în municipiul Iași, în apropierea Pasajului „Octav Băncilă”. Primăria Iași va prinde proiectul în bugetul pe anul 2022, procedura urmând a fi scoasă la licitație. Investiția pe direcția Arcu – Păcurari a mai fost luată în calcul în anii anteriori

Șoferii din municipiul Iași vor putea circula pe o nouă arteră în una dintre cele mai aglomerate zone din oraș. Primăria Iași a luat în calcul o bandă de trafic pe direcția Arcu – Păcurari, aflată în apropiere de Pasajul „Octav Băncilă”.
Investiția ar urma să fie prinsă în proiectul de buget pe anul 2022, conform calculelor făcute de autoritatea locală. De altfel, în propunerea de buget pe anul în curs, Primăria Iași a prins mai multe investiții legate de modernizarea unor străzi din oraș, printre care și noua arteră.

Stradă nouă, în municipiul Iași, lângă Pasajul „Octav Băncilă”

Reprezentanții Primăriei Iași au precizat că proiectul pentru banda ce va lega zona Arcu de Păcurari va costa circa 1,3 milioane de lei (265.000 de euro).

„Comisia Tehnico-Economică a Municipiului Iași a avizat studiul de fezabilitate și devizul general pentru crearea unei benzi suplimentare pe direcția șoseaua Arcu – strada Păcurari, adiacentă Pasajului „Octav Băncilă”. Investiția are o valoare estimată de 1,3 milioane de lei. Proiectul va fi inclus în bugetul local pe acest an și va fi scos la licitație”, au transmis reprezentanții municipalității ieșene.

Ruta care va lega zona Arcu de Păcurari a mai fost luată în calcul de municipalitate încă de acum 5 ani.

Rută alternativă pentru șoferii din Iași

În documentația care stă la baza proiectului, municipalitatea a arătat și cum a fost luată o asemenea decizie.

„Obiectivul principal îl reprezintă construirea unei rute alternative, o bandă suplimentară cu sens unic, care să satisfacă cerințele actuale și de perspectivă ale traficului în desfășurare, în vederea dezvoltării durabile a zonei. Terenul perimetral Pasajului „Octav Băncilă” pe care va fi amplasat obiectivul de investiție este străbătut de rețele de utilități publice: magistrala II de termoficare, canalizare menajeră, rețea de apă și de canalizare, plus rețea subterană principală care deservește semafoarele din intersecția Pasajului „Octav Băncilă” cu strada Păcurari”, se arată în documentația municipalității ieșene.

Stradă de peste 150 de metri între Arcu și Păcurari

În documentația elaborată de autoritatea locală se arată și cum va fi realizată noua stradă ce va trece pe lângă Pasajul „Octav Băncilă”, din municipiul Iași.

„Calea de acces Arcu-Păcurari se va realiza pe o lungime de 155 de metri și lățimea cuprinsă între 4,00-5,80 m, perimetral Pasajului „Octav Băncilă”. Noua cale de acces se va racorda cu șoseaua Arcu, prin supralărgirea primei benzi de circulație. Partea carosabilă a bretelei va avea panta transversală unică. Durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Bugetul pe 2022 va fi adoptat de Consiliul Local

Noua stradă din Iași, aflată lângă Pasajul „Octav Băncilă”, va fi cuprinsă în proiectul de buget, la pachet cu modernizarea altor străzi din oraș. Discuțiile pe proiectul de buget pe anul în curs vor fi finalizate în luna februarie 2022, când va intra în dezbatere în plenul Consiliului Local Iași.

Conform calendarului, în aceste zile va fi terminată consultarea cetățenilor, după care proiectul de buget va sta în dezbatere publică. Până în prezent, au fost depuse circa 400 de chestionare de la cetățeni legate de bugetul pe anul 2022.

Adauga un comentariu