Actualitate

O poliţistă de la DGA Bucureşti a murit, după ce a căzut de la etaj. Ar fi vorba despre o sinucidere

Publicat: 07 iul. 2021
o polițistă de la spate
Trupul neînsuflețit al polițistei a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei

O polițistă din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie a fost găsită în plină stradă, în Sectorul 3 al Capitalei. Aceasta a murit după ce ar fi căzut de la mare înălțime. Din primele informații obținute de anchetatori care se ocupa de cazul suspect, se pare că femeia suferea de depresie.

”În această dimineață, prin apel 112 Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că pe o stradă din sectorul 3 se află decedată o femeie, posibil precipitată de la mare înălțime.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri – Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul.

Trupul neînsuflețit va a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei.”, arată Poliția Capitalei.

Polițista s-a sinucis! A lăsat un bilet de adio

Poliţista locuia singură. Pe masa din sufragerie, poliţiştii au găsit un bilet de adio pe cinci pagini, în care şi-a cerut iertare de la fratele său, plecat în străinătate, dar şi de la mama sa, aflată în Republica Moldova.

Înainte de a-şi pune capăt zilelor, poliţista a lăsat uşa de la intrare deschisă, tocmai pentru a nu fi spartă. De asemenea, în casă era curăţenie.

Polițista de 51 de ani s-a sinucis acasă. Potrivit unor surse judiciare, aceasta nu era căsătorită și nu avea copii

Un profesor din București s-a sinucis, ieri

O nouă sinucidere în România. Președintele Senatului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, prof. univ. dr. Alexandru Șonea, a fost găsit spânzurat în propriul birou.

Poliția Capitalei anunță că trupul neînsuflețit va fi dus la Institutul Naţional de Medicină Legală, iar cercetările vor fi efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri – Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă.

”În această dimineață, prin apel 112, a fost sesizat faptul că în incinta sediului unei unități de învățământ superior, situată în sectorul 1, a fost găsit decedat un bărbat. La fața locului cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri – Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă. Trupul neînsuflețit va fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei. Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul.”, arată Poliția Capitalei.

Tot mai mulți tineri din Iași se sinucid

Într-o lume a socializării și relațiilor virtuale intense, oamenii au devenit tot mai singuri și depresivi. Zilnic, apar tot mai multe tentative de suicid în rândul tinerilor. De cele mai multe ori, motivul care provoacă astfel de gesturi extreme în rândul adolescenților sau al tinerilor este depresia din dragoste. Depresia, fiind o tulburare de dispoziție, poate provoca simptome severe ce afectează emoțiile, gândirea și activitățile zilnice. În ultimele două-trei zile, în județul Iași, mai mulți tineri au încercat să își ia viața.

„Au ajuns, în ultima perioadă de timp, tot mai multe cazuri de tentative de suicid la camera de gardă a Institutului de Psihiatrie «Socola» Iași. Numărul acestor cazuri a fost tot mai crescut în ultimele trei săptămâni. Cele mai multe persoane care recurg la astfel de gesturi sunt persoane tinere, dar am întâlnit și cazuri la persoanele de peste 30 de ani. Chiar ieri, pe data de 3 iunie 2021, am avut o tentativă de suicid la un tânăr de peste 20 de ani. Situația este mai gravă în rândul bărbaților.

În categoria de vârstă 16 – 25 de ani există o oarecare egalitate între băieții și fetele care ajung la astfel de gesturi, iar în categoria persoanelor de peste 30 de ani, cele mai întâlnite cazuri sunt la bărbați. Sunt foarte multe tentații, iar să ajungi chiar în punctul în care vrei să îți iei viața, înseamnă că acest gest a fost premeditat. De cele mai multe ori, nu își dau seama că au o problemă, că suferă de o depresie și situația se agravează fără a consulta un specialist și se ajunge la punctul în care se trece la fapte”, a precizat dr. Raluca Prepeliță, director medical al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași.
Adauga un comentariu