Titlurile zilei

O puștoaică din Pașcani a uimit juriul de la „Românii au Talent”. Rianna Rusu își tratează sufletul rănit de dorul tatălui prin muzică!” A fost un miracol acest dar încredințat mie”

Publicat: 12 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O puștoaică din Pașcani a uimit juriul de la Românii au Talent. Rianna Rusu își tratează sufletul rănit de dorul tatălui prin muzică A fost un miracol acest dar încredințat mie
Rianna Rusu are doar 15 ani și este mândria orașului Pașcani. Fata a obținut 4 de DA și a ridicat în picioare juriul de la "Românii au Talent"

O adolescentă din Pașcani a ridicat juriul în picioare după ce a participat la emisiunea „Românii au Talent”, sezonul 11. Andra, Smiley, Florin Călinescu și Alexandra Dinu au rămas cu gura căscată. Rianna Rusu are 15 ani și a interpretat piesa artistei Jennifer Hudson, „And I Am Telling You I’m Not Going”. Colegii și profesorii Riannei sunt foarte mândri de ea

Rianna Eliza Rusu are 15 ani și este ieșeanca care a uimit întreaga țară interpretând o melodie dificilă la emisiunea „Românii au Talent”, sezonul 11. Jurații emisiunii s-au ridicat în picioare după momentul Riannei și au avut doar cuvinte de laudă la adresa fetei. Ieșeanca a interpretat piesa „And I Am Telling You I Am Not Going”, iar imediat după ce a început să cânte, jurații au fost impresionați de timbrul său vocal. Cu fiecare notă cântată, Rianna nu a făcut decât să își asigure locul în etapa următoare. Adolescenta a început să cânte la vârsta de 9 ani și tot de atunci ia lecții de canto. Tânăra ieșeancă are o voce incredibilă și este singura din familie care cântă.

„Sunt elevă în clasa a 8-a la școala Gimnazială «Iordache Cantacuzino», din Pașcani. Sunt în an terminal și am examen anul acesta. Școala este și va fi mereu prioritară, dar acum îmi organizez timpul în așa fel încât să am timp pentru studii și pentru muzică. Eu fac tot ce pot să obțin rezultate cât mai bune la învățătură și aș vrea să vin în Iași la un liceu bun. Fac canto de 6 ani, iar în 2015 am participat la primul festival internațional, «Stea Printre Stele», care s-a desfășurat la Bacău. Atunci am intrat în lumea muzicii și am dat lovitura. Am luat locul întâi la primul meu festival. «Stea Printre Stele» este festivalul meu de suflet, pentru că m-a motivat să muncesc din ce în ce mai mult”, a declarat Rianna Rusu, solist vocal.

Rianna duce dorul tatălui plecat în străinătate

Remus și Anișoara Rusu sunt părinții tinerei artiste. Ei au fost cei care mereu au susținut-o pe Rianna și au crezut în talentul ei. Înainte de a începe să cânte, Rianna făcea lecții de teatru de modă, la un club de arte în Iași, unde a fost remarcată și de o profesoară de canto cu care astăzi colaborează. Deși tatăl Riannei, Remus Rusu, lucrează în străinătate, este alături zi de zi de fata lui. Rianna este singură la părinți și este vedeta casei.

„Acum câțiva ani am făcut dansuri, dar m-am lăsat pentru că aveam foarte multe activități, pian și școală, nu am putut face față și am renunțat. La muzică nu am renunțat niciodată și nu o să renunț. O dată pe săptămână merg la ore de canto în Iași, dar repet și acasă și deocamdată nu fac teorie muzicală. Școala îmi ocupă foarte mult timp și după ce o să termin cu evaluarea, o să mă apuc și mai serios de muzică. Din familie nu moștenesc pe nimeni, poate doar puțin pe mama mea, care a cântat în corul școlii.

A fost un miracol acest dar încredințat mie. Eu cântam de mică prin casă și părinții mei au fost cei care au remarcat că ceea ce cântam eu sună bine. Mama și tata au decis să fac ore de canto. Îmi este foarte dor de tata, el este plecat la muncă în Marea Britanie. Chiar dacă el este departe, eu mereu îl simt aproape, este o legătură strânsă între noi”, a precizat Rianna.

Peste o sută de premii și medalii sunt puse la loc de cinste în camera Riannei

În dormitorul Riannei, la loc de cinste, sunt așezate toate trofeele și medaliile câștigate de-a lungul carierei. Majoritatea premiilor obținute au fost doar locul întâi. Melodia interpretată de Rianna Rusu la preselecțiile emisiunii „Românii au Talent” este una dintre piesele ei preferate. Fata este în culmea fericirii că a fost atât de apreciată de jurați și că sutele de ore muncite au dat roade. Șase dintre cele mai importante trofee câștigate de Rianna Rusu sunt: Trofeul „Valare”, Trofeul „Stea Printre Stele”, locul întâi pe scena „Sanremo”, Trofeul „HermannstadtFest”, locul III la festivalul „FICCO”, Trofeul „Curcubeul Artelor”, Trofeul „Ceata Lui Pițigoi” și Trofeul „Mello”.

„În toată cariera mea, încă de la început am avut rezultate frumoase. Când eram mică, nu visam să ajung până aici cu muzica, îmi plăcea să cânt, dar nu m-am gândit niciodată că voi ajunge atât de departe. Eu am foarte multe premii, dar cele mai importante sunt câteva. Cel mai recent festival la care am participat a fost „Fico”, la Ploiești. Toate festivalurile și concursurile au fost importante pentru mine. Artiștii pe care îi consider un exemplu sunt Andra Măruță, Delia, Smiley, că tot l-am întâlnit și mi-a făcut o deosebită plăcere. Îmi place să cânt toate genurile de muzică, dar vocea mea se pliază mai bine pe muzica în limba străină. Am două melodii preferate, una dintre ele este „Cry Baby”, este o melodie de suflet și cu care am făcut ravagii la multe festivaluri”, a spus adolescenta.

Rianna se pregătește pentru următoarea etapă a concursului

Tânăra ieșeancă urmează să participe la o nouă probă pentru a ajunge în semifinalele „Românii au Talent”. Concurenții care au primit „Golden Buzz” pot trece direct în semifinală. Melodia cântată la preselecții nu poate fii interpretată de oricine, iar atitudinea Riannei a adus un plus la jurizare. Rianna promite un moment mult mai complex pentru următoarea etapă și visează să ajungă chiar în finală.

„Eu m-am gândit de multe ori să particip la «Românii au Talent», dar am tot spus că nu sunt pregătită. De mică mă uit la «Românii au Talent» și am admirat foarte mult această emisiune. Mă gândeam cum ar fi să fiu și eu unul din oamenii aceia de pe scenă care impresionează. Am ales să merg la «Românii au Talent» pentru că nu am vârsta admisă la «Vocea României». Chiar dacă «Românii au Talent» este o emisiune cu o multitudine de talente, eu am avut încredere în mine și știam ce pot. Am simțit că participând la această competiție televizată este rampa mea de lansare.

Am făcut ceea ce am simțit. Mă așteptam la Florin Călinescu să aibă o reținere în a-mi da un DA, dar am reușit să-l impresionez și pe el. Știu deja ce voi face în etapa următoare. Melodia o să fie una surpriză și îmi doresc să încerc ceva nou. La preselecții am dat tot ce am putut, dar în următoarele etape vreau să mă joc puțin cu toate stilurile muzicale”, a declarat Rianna Rusu, concurenta „Românii au Talent”.

Colegii și profesorii sunt mândri că o cunosc

Cadrele didactice și elevii de la școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” sunt mândri de Rianna Rusu că le este elevă și colegă. Profesorii o susțin pe adolescentă, iar atunci când este nevoie, o învoiesc. Rianna are rezultate bune la învățătură și acesta este unul din motivele pentru care profesorii o susțin. Adolescenta visează să devină o cântăreață de succes, iar acest vis a fost întărit de cuvintele juraților Andra și Smiley.

„Visul meu este să împart muzica mea și emoția pe care o trăiesc atunci când cânt tuturor oamenilor. Îmi doresc să ajung cât mai departe pentru că știu că îmi pot depăși limitele și deja o fac. Până acum, limita a fost concursul «Românii au Talent» și voi merge și mai departe. Muzica mă definește și deocamdată nu m-am gândit la o meserie anume, prefer să îmi asum riscul pentru că nu e ușor să fii artist, dar eu cred că orice este posibil. Prin muncă și ambiție poți ajunge foarte departe”, a mai precizat Rianna Rusu.

„Măiculiță! N-ai cum să cânți așa! Ce frumusețe! Ce piesă grea! Nu m-am așteptat la așa ceva. Foarte frumos! Ai fost surpriza serii. Ai o voce mare. Ești mare. Bravo! La vârsta asta m-am lansat și eu. Îți doresc să ai o carieră cel puțin la fel de frumoasă cum am avut-o eu. Meriți să fii internațională, fată dragă!” i-a spus Andra, jurat Români au Talent.

„Ești genul de voce care poate să câștige competiții de cântat, ești genul de voce care poate să dea valoare unei piese și te felicit pentru ceea ce ai făcut în seara asta. Din partea mea ai un DA”, i-a transmis Smiley.

 

Adauga un comentariu