Local

Oamenii legii sunt mai vigilenți în perioada Paștelui! Poliția ieșeană ia măsuri pentru siguranța cetățenilor

Publicat: 23 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oamenii legii sunt mai vigilenți în perioada Paștelui Poliția ieșeană ia măsuri pentru siguranța cetățenilor
Zilnic, 150 de agenți de poliție vor fi prezenți la datorie

Cetățenii vor fi supravegheați atent în acest weekend, când poliția ieșeană ia măsuri suplimentare pentru menținerea ordinii. Se vor face controale rutiere, iar agenții vor fi prezenți în zonele unde au loc slujbe religioase și vor contribui la păstrarea liniștii publice. De asemenea, aceștia au oferit și recomandări cetățenilor pentru a fi în siguranță.

Poliția ieșeană ia măsuri pentru Sărbătorile Pascale. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a anunțat că agenții din cadrul mai multor structuri, cum ar fi Poliția Rutieră, Criminalistică, Acțiunile Speciale, Investigații Criminale vor fi pregătiți pentru prevenirea eventualelor incidente și pentru a asigura ordinea. Polițiștii vor patrula în special în zonele cu lăcașuri sfinte, unde, în noaptea Învierii, vor fi adunări mari de persoane. Nici șoferii nu vor fi scutiți de sancțiuni în cazul în care vor fi prinși încălcând regulile de circulație.

Poliția ieșeană ia măsuri suplimentare în perioada Sărbătorilor Pascale

politia rutiera in control
Vor avea loc controale în trafic și vor fi vizați în special șoferii băuți la volan

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, la nivelul IPJ Iași s-au hotărât măsuri pentru a întări siguranța cetățenilor, mai ales în ceea ce privește zonele cu biserici, mitropolii și catedrale și împrejurimile acestora. În fiecare zi, în jur de 150 de agenți de poliție vor fi la datorie, colaborând cu celelalte autorități ale statului cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Având în vedere creșterea consumului de alcool în timpul sărbătorilor, angajații din cadrul Poliției Rutiere vor fi prezenți pentru a păstra ordinea în trafic și pentru a efectua controale de rutină. De asemenea, vor acționa și agenți din alte structuri, cum ar fi investigațiile criminale sau cei de la Acțiuni Speciale.

„Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Aceștia vor folosi zilnic  aparatura radar, aparatele etilotest și Drug Test, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

Recent, poliția rutieră a acordat o serie de penalități cetățenilor care nu au ținut cont de regulile de circulație. Pe 19 aprilie 2022, polițiștii au aplicat 53 de amenzi și au reținut 3 de premise de conducere. A doua zi, doi ieșeni au fost prinși la volan fiind sub influența băuturilor alcoolice și li s-a întocmit dosar penal.

 credinciosi cu lumanari in mana adunati in fata preotului
Oamenii legii vor patrula în zonele unde au loc slujbe religioase

Oamenii legii fac recomandări cetățenilor pentru Sărbătorile Pascale

 sediul IPJ Iasi
IPJ Iași a emis și o serie de recomandări cetățenilor pentru a se păzi de pericole

Polițiștii îi sfătuiesc pe ieșeni să fie atenți la propriile bunuri, mai ales în locurile aglomerate prin păstrarea lucrurilor de valoare în locuri greu accesibile cum ar fi poșete, borsete, buzunare interioare.

Șoferii sunt atenționați să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice, să se deplaseze în limitele legale, în special în zonele cu trafic și să nu parcheze în apropierea bisericilor.

În noaptea de Înviere, atunci când o parte semnificativă din cetățeni circulă în spațiile publice, se recomandă evitarea zonelor întunecoase și încuierea ușilor și ferestrelor înainte de părăsirea locuinței pentru a scădea riscul de a fi victimele tâlhăriilor și furturilor.

Un individ a fost arestat acum câteva zile, fiin suspect de comiterea infracțiunii de furt calificat. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, a fost percheziționat și i s-au găsit în locuință bunuri furate de la 5 persoane, în valoare de 9.000 de lei, printre care telefoane mobile și un portofel. Ieșeanul este arestat preventiv pentru 30 de zile.

Pentru alți doi ieșeni din comuna Voinești s-a dispus, în aceeași perioadă, măsura arestării preventive pentru 30 de zile, fiind bănuiți de tâlhărie calificată. Tinerii ar fi agresat o ieșeancă pentru a sustrage de la ea suma de 30 de lei.

Astfel, poliția ieșeană ia măsuri mai drastice pentru a menține ordinea și liniștea în Iași de sărbători.

Adauga un comentariu