Cultural

Oana Roman, adevăratul motiv pentru care și-a dus mama la un centru de îngrijiri specializate. „Mama spunea că suntem primitivi, înapoiați, răi și necivilizați.” 

Publicat: 08 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oana Roman adevăratul motiv pentru care și-a dus mama la un centru de îngrijiri specializate. Mama spunea că suntem primitivi înapoiați răi și necivilizați. 
Oana Roman a răspuns în mediul online celor care au judecat-o că și-a dus mama la un centru de îngrijiri specializate

Oana Roman a vorbit recent despre adevăratul motiv pentru care și-a dus mama la un centru de îngrijiri specializate pentru vârstnici.

Mioara Roman a murit, provocând o durere profundă, în special în inima Oanei Roman, care s-a ocupat exclusiv de îngrijirea mamei sale în ultimii ani ai vieții atunci. La o săptămână după înmormântare, Oana a reacționat puternic pe mediul online.

Oana Roman, adevăratul motiv pentru care și-a dus mama la un centru de îngrijiri specializate

Mioara Roman a locuit în ultimii ani ai vieții la un centru de lux pentru seniori, situat în apropierea Snagovului. Fiica sa a luat această decizie după ce starea de sănătate a mamei sale s-a deteriorat. Costurile lunare la centrul respectiv se ridicau la mii de euro, sumă suportată integral de fiica Mioarei Roman, care a dorit să se asigure că mama sa primește cele mai bune îngrijiri posibile.

„Acum vreau să vorbesc despre un subiect foarte serios și foarte sensibil în același timp. M-am gândit foarte mult zilele astea dacă e cazul să dezbat acest subiect. Pentru memoria mamei mele trebuie să lămuresc niște lucruri, fără a intra în polemică sau controversă cu cineva, ci doar încercând să lămuresc niște lucruri, așa cum mama sigur și-ar fi dorit. Mama sigur e foarte deranjată de acolo de unde e de anumite lucruri și de anumite cuvinte care s-au folosit în toată perioada asta în legătură cu ea.

De aceea trebuie să lămuresc niște lucruri, pentru ea.

După cum mulți știți, din momentul în care starea de sănătate a mamei mele a început să se degradeze, eu am făcut un efort și am vândut casa în care stăteam și am cumpărat altă casă, astfel ca mama să stea împreună cu noi. Timp de doi ani și ceva, mama a stat cu noi în casă și am avut grijă de ea, atât eu, cât și Isa, cât și doamna care ne ajută în casă, până în momentul în care nu s-a mai putut.

Afecțiunile pe care le avea începuseră să se agraveze. Avea nevoie de sprijin, de ajutor și grijă specializată, care nu se putea face acasă. Acest lucru s-a întâmplat undeva prin 2021, spre sfârșit. În urma investigațiilor pe care i le-am făcut, toți doctorii au spus că necesită îngrijiri de specialitate. A început să meargă întâi câte o lună într-un centru de îngrijiri specializate pentru vârstnici, după care, din păcate, a fost din ce în ce mai greu să o aducem acasă.

În anul 2022 am ales cel mai bun centru de îngrijiri specializate pentru vârstnici din România și unul dintre cele mai performante și mai bune din Europa .”, a spus Oana Roman, pe pagina sa de Instagram.

Ce le transmite celor care au acuzat-o că și-a dus mama la azil

Fiica lui Petre Roman a fost profund afectată de acuzațiile primite după moartea mamei sale, care o acuzau că a abandonat-o și a dus-o la azil. Prin urmare, Oana Roman a transmis un mesaj tuturor, încercând să clarifice și să încheie acest subiect.

„Vreau să lămurim un aspect. Știu că mama spunea că suntem primitivi și suntem înapoiați, răi și necivilizați.

Cuvântul azil are o conotație extrem de negativă în România. S-a vorbit și s-a speculat mult pe acest subiect și știu că asta ar fi deranjat-o foarte tare pe mama și mă deranjează foarte tare pe mine. Mama a fost într-un centru de îngrijiri unde costurile sunt de câteva mii de euro pe lună și unde serviciile sunt la un nivel atât de înalt, încât cred că în România nu există și nici măcar în Europa de Est, un loc care să fie măcar pe aproape asemenea acestui loc.

Cred că toți neaveniții ăștia ar trebui să își vadă de viețile lor triste și penibile și să nu mai vrea să iasă în față comentând despre o persoană pe care nu o cunosc și la nivelul căreia nu vor ajunge niciodată, cum a fost mama. Să o lase să se odihnească în pace și să își vadă de ale lor, pentru că sunt penibili, sunt ignoranți și primitivi și asta este ceea ce mama detesta cel mai mult în viață. Ei știu că mama detesta astfel de persoane și că nu ar fi reușit niciodată să ajungă prin preajma ei și acum s-au trezit să comenteze, când ea nu mai este. Le urez sănătate și să nu aibă nevoie niciodată în viața lor de ceea prin ce săraca mama a trecut!”, a mai spus Oana Roman pe Instagram.

Oana Roman a răspuns în mediul online celor care au judecat-o că și-a dus mama la un centru de îngrijiri specializate.

Adauga un comentariu