Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Obiceiuri care îţi pot distruge creierul
Obiceiuri care îţi pot distruge creierul

Obiceiuri care îţi pot distruge creierul

10 feb. 2020, 08:11,
în WoW!

Creierul este cea mai importantă parte a corpului nostru, întrucât este şi cel mai complex organ din corp şi reprezintă centrul personal de control. Are multe funcţii, responsabilităţi şi sarcini, pe lângă faptul că stochează multă informaţie. Este o structură delicată care poate fi lezata cu uşurinţă, şi acest lucru poate cauza multiple probleme de sănătate şi complicaţii.

IATĂ CELE MAI DĂUNĂTOARE OBICEIURI PENTRU CREIER

1. Să nu mănânci micul dejun

Auzim mereu ca micul dejun e cea mai importantă masa a zilei, dar cu siguranţă ştiţi că mulţi oameni fug de el ca de altceva. Pe de altă parte, după o noapte în care nu aţi mâncat nimic, lipsa acestuia duce la o privare de nutrienţi a creierul care poate duce în timp la degenerarea creierului.

2. Să nu dormi suficient

Lipsa somnului timp de o perioadă îndelungată duce la degenerarea celulelor din creier. Somnul oferă odihna necesară acestuia şi repară leziunile cauzate de stress din timpul zilei. Aşadar, stressul ar trebui să fie pe lista priorităţilor!

3. Consumul exagerat de zahăr

Din nefericire, zaharul exista în aproape toate alimentele din comerţ într-o formă sau alta, chiar şi în băuturile răcoritoare care le consumam, unii în fiecare zi. Dacă evitaţi zahărul, veţi avea multe beneficii întrucât excesul de zahăr distruge abilitatea corpului de absorbi nutrienţii din alimente, ducând la malnutriţie şi afectând în cele din urmă creierul.

4. Mâncatul prea mult

Mâncatul prea mult duce la obezitate, balonare, distruge imaginea de sine în timp, şi reduce puterea mentală. Pe lângă asta, duce la întărirea arterelor din creier.

5. Fumatul

Unul dintre cele mai nocive obiceiuri este fumatul, şi pe lângă multe alte efecte secundare, duce la degenerarea în timp a creierului, conducând la boli precum dementă, sau Alzheimer.

6. Capul acoperit în timpul somnului

Poate sună ciudat, dar acest obicei reduce aportul de oxigen din timpul somnului, şi în timpul acestuia, nu putem simţi deprivarea de oxigen.

7. Poluarea aerului

Pentru că nu poţi purta masca toată ziua, nu există prea multe lucruri de făcut pentru evitat acest aspect. Inspirarea multor particule poluate afectează negativ funcţionarea creierului, pentru ca acesta are nevoie de mult oxigen pentru a-şi exercita funcţia corect.

8. Forţând creierul să lucreze când suntem bolnavi

Trăim într-o lume grăbită, în care nimeni nu are timp de nimic, şi majoritatea lumii ar prefera să muncească în loc să se odihnească. Pe de altă parte, boala este semnalul corpului că are nevoie de o pauză, şi acest lucru e valabil şi în cazul creierului.

9. Vorbitul rar

Vorbitul suporta dezvoltarea şi creşterea creierului, aşa încât conversaţiile întăresc funcţia acestui organ.

10. Lipsa de gânduri stimulante

Gânditul extinde capacitatea creierului şi întăreşte funcţia lui. Neuroplasticitatea creierului se asigura că dacă îl folosim, acesta se va extinde, sau dacă nu, îşi va micşora capacitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`