Eveniment-Social

Obligați să câștige! Situația din clasament îi forțează pe jucătorii Politehnicii Iași să învingă cu UTA Arad: „Mă aștept la victorie” – FOTO

Publicat: 07 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Obligați să câștige Situația din clasament îi forțează pe jucătorii Politehnicii Iași să învingă cu UTA Arad Mă aștept la victorie - FOTO
Până la finalul campionatului mai sunt 12 etape

La sfârșitul săptămânii, vineri, de la ora 19:00, Politehnica Iași întâlnește echipa UTA Arad în Copou. Ieșenii sunt obligați să învingă, altfel arădenii se vor distanța serios în clasament. Totuși, Leo Grozavu nu vrea să pună presiune pe jucătorii săi și are încredere

În acest moment, Poli Iași se află pe locul 13, cu 19 puncte acumulate în 18 etape, în timp ce arădenii sunt pe locul 11, cu 22 de puncte. Ieșenii au pierdut etapa trecută, după un joc aproape dezastruos contra celor de la Farul Constanța. În acest sezon, echipa din Copou a avut doar o singură victorie acasă.

Politehnica Iași joacă cu UTA Arad

Meciul de vineri poate fi decisiv pentru formația ieșeană, având în vedere că nu au mai câștigat de mai bine de 7 etape de campionat. Leo Grozavu se așteaptă la victorie din partea elevilor săi, însă nu este îngrijorat de poziția din clasament.

„Un meci de campionat foarte important, ca oricare altul. Împotriva unei echipe robuste, solide, cu un antrenor foarte experimentat. O echipă care nu a mai pierdut de mult pe terenul advers. Au încasat foarte puține goluri, se pare că și-au găsit și ei omogenitatea, relațiile. Noi, la rândul nostru, datorită situației din clasament, a numărului de puncte, suntem și noi obligați să câștigăm, mai mult ca niciodată. Fără a pune o presiune suplimentare, dar mă aștept la victorie. Situația din clasament nu are cum să ne afecteze, atâta timp cât este foarte strâns clasamentul. Nu este un loc confortabil, dar campionatul este lung, sunt multe meciuri de disputat, nu contează pe ce loc suntem acum, ci pe ce loc terminăm”, a transmis Leo Grozavu, antrenorul Politehnicii Iași.

Problemele din apărarea ieșeană sunt tot mai evidente, deși antrenorul prefera o remiză cu goluri multe, faptul că luăm multe goluri l-a pus pe gânduri.

„În foarte multe momente am fost naivi, aici s-a făcut diferența dintre echipe. Avem foarte multe goluri primite, discut în permanență cu băieții la analiză, o apărare îți aduce rezultate în campionat. Noi încă nu am reușit pe domeniul acesta. Încercăm de la zi la zi, îi văd, sunt preocupați, încearcă jocul în condiții de presiune. Vreau ca lumea să înțeleagă că ultimii 5 ani nu au fost ușori la Poli Iași”, a încheiat Leo Grozavu.

Sergiu Buș este în căutarea primului gol

Deși Harrison a început să mai capete formă și să înscrie mai mult, însă atacul tot are de suferit. Sergiu Buș a fost adus ca o opțiune potrivită pentru o echipă nou promovată, însă până acum nu a reușit să înscrie nici măcar un gol. Totuși, antrenorul are răbdare cu atacantul.

„Ne așteaptă un meci foarte greu, UTA Arad care este puțin deasupra noastră în clasament. Noi ne dorim să profităm de această ocazie, pentru că ei au jucat un meci greu în cupă. Ne dorim victoria, am muncit din greu în această săptămână. Din punctul meu de vedere contează că ne-am odihnit, pe când ei au avut meci marți. Este un meci foarte important, dacă ar câștiga, ceea ce noi nu ne dorim, se vor distanța de noi, dar ne dorim să rămânem la mijlocul clasamentului sau mai sus, să avem o poziție mai confortabilă. Normal că mi-e dor să înscriu, dar aceasta este poziția mea, dar eu mă bucur pentru fiecare zi, sunt sănătos, am avut o perioadă foarte grea, am fost accidentat 10 luni. Ușor revin și îmi doresc să îmi ajut echipa, dar, dacă reușesc să și înscriu, ar fi chiar mult mai bine”, a precizat Sergiu Buș, atacantul Politehnicii Iași.

Rămâne de văzut ce va face Politehnica Iași în meciul cu UTA Arad, de vineri. Fanii ieșeni se gândesc doar la victorie, pentru că și-au pierdut răbdarea după o serie lungă de egaluri.

Adauga un comentariu