Titlurile zilei

Oficial! Aproape 100 de persoane, intrate în contact direct până acum cu polițistul de frontieră infectat cu coronavirus! Majoritatea au fost testate și așteaptă rezultatul!

Publicat: 17 mart. 2020

Se agravează lucrurile în cazul polițistului de frontieră infectat cu COVID-19. După mai multe zile în care bărbatul a stat internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, autoritățile au început să ia în evidență persoanele care au intrat în contact direct cu acesta. Până acum, aproximativ 80 de persoane au fost identificate și verificate

COVID-19. Virusul care a început să facă ravagii în lume și în România se răspândește rapid. Greu de înțeles este însă atitudinea persoanelor care au venit din zone de risc sau au intrat în contact direct cu persoane infectate. Nu au respectat regulile de bun simț și au ajuns să transmită virusul care s-a dovedit a fi ucigaș. La Iași, un caz „delicat” este cel al polițistului de frontieră infectat cu COVID-19 după ce a participat la o misiune în afara țării.

Reporterii BZI au aflat că după momentul în care omul legii a descoperit că este infectat cu coronavirus, a urmat un șir de încercări ale autorităților competente pentru a afla cu cine a intrat în contact acesta. Surse ale reporterilor zic că polițistul de frontieră a ezitat inițial să spună unde a fost și cu cine a intrat în contact. Decizie criminală ar spune unii. Greu de înțeles de ce a procedat așa, având în vedere că el nu știa că a fost infectat în momentul în care s-a expus public. Nu ar fi putut fi tras la răspundere și ar fi făcut munca autorităților mai ușoară. Nu a făcut însă asta. A preferat, din câte se pare, să nu spună unde a fost. S-a aflat însă. A mers în club și într-o sală de sport. A intrat în contact cu zeci sau poate chiar sute de persoane.

În astfel de cazuri, autoritățile sunt nevoite să facă o anchetă epidemiologică. Până acum au fost identificate aproximativ 80 de persoane care au intrat în contact cu polițistul.

Zeci de persoane au fost „depistate”

Practic, în acest moment, sunt aproximativ 80 de persoane care au intrat în contact direct cu polițistul de frontieră. Ce înseamnă contact direct? Contact direct este atunci când o persoană se apropie la mai puțin de doi metri de o persoană infectată și petrece aproximativ 15 minute în compania acesteia. O parte dintre cele 80 de persoane de până acum au anunțat că au intrat în contact cu polițistul, iar altă parte a fost „găsită” de autorități prin diferite metode. Unele persoane au fost deja testate. Autoritățile se tem că mai multe teste vor fi pozitive.

De asemenea, surse ale reporterilor BZI au precizat că polițistul „își aduce aminte din când în când” că a mai intrat în contact cu diferite persoane. Deja o parte dintre acestea au ajuns pe mâna medicilor și așteaptă rezultatele de la testul de depistare a COVID-19. Pe de altă parte, angajații din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au dispus măsuri.

„Au fost identificați polițiștii cu care lucrătorul a intrat în contact direct și prelungit, iar la recomandarea specialiștilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică aceștia au intrat în autoizolare la domiciliu, urmând a fi testați”, au transmis reprezentanții ITPF Iași.

Conducerea Inspectoratului a luat și câteva măsuri.

„Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, conducera ITPF Iași a dispus, în cel mai scurt timp, o serie de măsuri: adaptarea dispozitivului de supraveghere și reorganizarea activității personalului care execută misiuni în teren. De asemenea, desfășurarea misiunilor specifice a fost asigurată cu polițiști de frontieră din cadrul aparatului propriu și a altor structuri subordonate instituției, astfel încât să fie asigurată continuitatea activității de supraveghere a frontierei”, au mai precizat reprezentanții ITPF Iași.

De precizat este faptul că a fost constituită o rezervă de personal astfel încât să se poată interveni cu celeritate și executa misiunile specifice. Ancheta epidemiologică este în defășurare și în cazul unui tânăr întors din Italia. Și în acest caz mai multe persoane se află deja în izolare la domiciliu, iar o parte dintre acestea au fost testate.

Comentarii
 • DISPENSARUL UMAN BELCESTI nu are dezinfectanti ,nu are materiale de protectie (masti ,manusi si conbinezoane )
  Doctorii forteaza asistentii medicali sa se expuna la infectarea cu COVIT-19 ,fac consultari ,oamenii tusesc catre ei si contactul cu un posibil bolnav fara protectie duce la infectare .
  Primaria Belcesti parca nu ar exista ,nimeni nu ia atitudine ,Este stare de Urgenta ?
  Primarul de 8 Martie a mers la Dispensar cu flori ,oare acesta masura protejeaza cadrele medicale de infectia cu virusul ucigas ?
  Un asitent medical este platit cu 1450 lei ,fix minim pe economie parca ar vinde sosete la toneta

 • crestini ! sa ne rugam impreuna, si noi ce-i din italia, si voi ce-i din romanika, pentru sanatatea sa. ca ce-i ca politistul asta ne apara de hoti si de talhari. dai doamne insanatosire grabnica sa poata ajuta cu virusul asta !!!

 • Nu mai avem politie in Belcesti ,asistentii medicali comunitari nu fac nimica si PRIMARIA DOARME nimeni nu impiedica persoanele carantinate sa se plimbe prin comuna .Vin la cumparaturi in ziua mare la PROFI masini de Italia ,Spania ,Grecia .
  E sfirsitul lumii cind mai aud ca si un politist cremininal este infectat MELINTE MIHAIL DE LA MILITIA BELCESTI

Adauga un comentariu