Prima pagină » Eveniment-Social » Oficiali catolici din Iași au lansat campania „Duș social” pentru persoanele fără adăpost! Este pus la dispoziție un vehicul care are o cabină pentru baie (GALERIE FOTO)

Oficiali catolici din Iași au lansat campania „Duș social” pentru persoanele fără adăpost! Este pus la dispoziție un vehicul care are o cabină pentru baie (GALERIE FOTO)

08 mart. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Un grup de catolici din Iași anunță înființarea serviciului „Duș social” pentru persoanele fără adăpost! Asociația „Congregația Slujitorii Carității – Opera Don Guanella” pune la dispoziție un vehicul care are o cabină pentru baie, o toaletă, un cabinet de asistență medicală, spațiu de frizerie și mașină de spălat cu uscător. Asta pentru un număr de 110 persoane fără adăpost din Iași

Inițiativă socială pentru un grup de catolici din Iași! Asociația „Congregația Slujitorii Carității – Opera Don Guanella” a lansat serviciul „Duș social” pentru persoanele fără adăpost din municipiul Iași. Scopul proiectului este creșterea calității vieții și încadrarea în societate ca membri activi, care se pot bucura în mod egal de drepturile și responsabilitățile lor ca cetățeni. Asta pentru un număr de 110 persoane fără adăpost din orașul Iași. Proiectul este derulat cu sprijinul financiar al „Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.

Activitățile proiectului „Duș social” au în vedere creșterea ratei de sprijinire a persoanelor fără adăpost

Activitățile proiectului au în vedere creșterea ratei de sprijinire a persoanelor fără adăpost, identificarea și ajutorarea a 110 persoane fără adăpost din municipiul Iași. Astfel, dorim să venim în sprijinul acestora prin înființarea serviciului „Duș social”. Este o inițiativă nouă, care presupune un vehicul care are o cabină pentru baie, o toaletă, un cabinet de asistență medicală, spațiu de frizerie și mașină de spălat cu uscător, astfel oamenii străzii se vor simți respectați. Dușul mobil are în centru ideea de demnitate, grija față de corp și haine, răspundem nevoii simple ca oamenii să își facă baie, să spele hainele, să fie tunși.

Rezultatele preconizate în cadrul proiectului includ sprijinirea celor 110 persoane fără adăpost pentru a le reda demnitatea, egalitatea și bucuria

 

Rezultatele preconizate în cadrul proiectului includ sprijinirea celor 110 persoane fără adăpost pentru a le reda demnitatea, egalitatea și bucuria. Durata de implementare este de 12 luni (până pe 24 noiembrie 2021). Astăzi, 8 martie 2021, la ora 11:00, în curtea Casei „Sfântul Iosif” a congregației, Preasfințitul PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, va prezida o celebrare de binecuvântare a acestei mașini și se va ruga pentru buna desfășurare a proiectului. Mașina va fi parcată în două locuri din Iași, primind deja aprobarea Primăriei Iași: aproape de Casa „Sfântul Iosif” (mai exact la adresa str. Plopii Fără Soț, nr. 2g) și în zona Piața Nicolina.

Proiectul „Duș social” se alătură unui alt proiect deja în derulare, „Cantina socială”, gestionat de „Surorile Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe” din Iași, care au același fondator, pr. Alois Guanella. Proiectul „Cantina socială” a început în urma cu 10 ani, în cadrul Casei „Sfântul Iosif” (cunoscută mai mult pentru Căminul de Bătrâni pe care îl adăpostește). La cantina socială, 40 de persoane nevoiașe primesc zilnic un prânz cald și un pachet pentru cină. Acum vor avea șansa de a se îngriji de igiena personală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *