Actualitate

Oficialii Hamas anunţă că întreg conflictul din Israel ar putea înceta în doar câteva zile! Cifre îngrozitoare: Cel puţin 100 de femei şi copii au fost ucişi

Publicat: 20 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oficialii Hamas anunţă că întreg conflictul din Israel ar putea înceta în doar câteva zile Cifre îngrozitoare Cel puţin 100 de femei şi copii au fost ucişi
Oficialii Hamas susțin că războiul din Israel se va sfâși în 1-2 zile

Un înalt oficial al Hamas a declarat că se așteaptă ca militanții din Israel și Gaza să ajungă la încetarea focului „într-o zi sau două”, pe măsură ce continuă atacurile transfrontaliere.

Dar premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că este „hotărât să continue” până când „calmul și securitatea vor fi restabilite cetățenilor israelieni”. Joi au avut loc peste 100 de atacuri aeriene israeliene asupra infrastructurii Hamas din nordul Gaza.

Militanții palestinieni au ripostat cu rachete asupra țintelor din Israel.

Luptele din Gaza au început după săptămâni de tensiune israeliano-palestiniană în Ierusalimul de Est ocupat, care au culminat cu ciocniri într-un loc sfânt venerat atât de musulmani, cât și de evrei. Hamas, care controlează Gaza, a început să tragă rachete după ce a avertizat Israelul să se retragă de pe sit, declanșând atacuri aeriene de represalii. Cel puțin 227 de persoane, inclusiv peste 100 de femei și copii, au fost uciși în Gaza până acum, potrivit ministerului său de sănătate. Israelul a declarat că cel puțin 150 de militanți sunt printre cei uciși în Gaza. Hamas nu oferă cifre despre victimele luptătorilor.

În Israel, 12 persoane, inclusiv doi copii, au fost uciși, spune serviciul său medical. Israelul spune că aproximativ 4.000 de rachete au fost lansate către teritoriul său de către militanții din Gaza.

Ce a spus oficialul Hamas?

„Cred că eforturile în curs privind încetarea focului vor avea succes”, a declarat oficialul politic Hamas, Moussa Abu Marzouk, pentru televiziunea libaneză al-Mayadeen.

„Mă aștept să se ajungă la o încetare a focului într-o zi sau două, iar încetarea focului se va face pe baza unui acord reciproc”.

Comentariile vin pe măsură ce presiunea internațională crește asupra Israelului și a militanților palestinieni pentru a pune capăt ostilităților. O sursă de securitate egipteană a declarat agenției de știri Reuters că cele două părți au convenit în principiu asupra încetării focului după asistența mediatorilor, dar negocierile erau încă în curs.

Miercuri, președintele Biden a ținut al patrulea apel cu Netanyahu de când a început conflictul.

Într-o declarație publicată de Casă Albă se spunea : „Președintele i-a transmis prim-ministrului că se așteaptă astăzi la o escaladare semnificativă pe drumul către încetarea focului”. Cea mai recentă licitație pentru o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care solicită încetarea focului, lansată de Franța, a eșuat miercuri, când SUA au spus că ar putea „submina eforturile de decalare”.

Premierul Benjamin Netanyahu susţine că războiul va înceta atunci când va fi atins obiectivul

Premierul Benjamin Netanyahu a spus că Hamas, grupul militant palestinian care conduce Gaza, a primit „lovituri neașteptate” și operațiunile „vor continua atât timp cât este nevoie pentru a restabili calmul” tuturor cetățenilor israelieni.

Până acum, cel puțin 215 de persoane, inclusiv aproape 100 de femei și copii, au fost uciși în Gaza, potrivit ministerului său de sănătate. În Israel, 12 persoane, inclusiv doi copii, au fost uciși, spune serviciul său medical.

Marți, Israelul a declarat că cel puțin 150 de militanți se numără printre cei uciși în Gaza. Hamas nu oferă cifre despre victimele luptătorilor. Bombardamentul de nouă zile al Israelului asupra Gaza a „dus Hamas înapoi cu mulți ani”, a mai declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu

Adauga un comentariu