National

Oficialii Untold au scos încă 11 mii de bilete, iar acestea au fost vândute doar în câteva ore

Publicat: 13 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oficialii Untold au scos încă 11 mii de bilete iar acestea au fost vândute doar în câteva ore
Biletele de la festivalurile care vor avea loc pe teritoriul țării noastre se vând ca pâinea caldă

Veşti bune pentru românii care sunt iubitori de festivaluri, oficialii Untold au mai scos la vânzare 11 mii de bilete care s-au vândut în doar câteva ore. Acest număr de bilete a fost scos la vânzare după ce s-au ridicat o parte din restricţii. Chiar dacă locurile de cazare au un preţ foarte ridicat, cei care vor participa la festivaluri le-au ocupat foarte rapid.

Decizia finală, care a pus planul redeschiderii în mișcare în data de 15 mai, a fost urmată de detaliile practice: punerea în vânzare a biletelor, clarificarea accesului celor care au avut bilete anul trecut, finalizarea așa-numitului line-up (lista artiștilor) și, mai ales, stabilirea protocoalelor sanitare.

Untold este cel mai aşteptat festival care va avea loc în Cluj şi se va desfăşura între 9 şi 12 septembrie. Iar un alt festival aşteptat de către romani este Electric Castle şi va avea loc între 6 şi 15 august.

În acest an Electric Castle va fi cunoscut sub numele de EC_Special. Desfășurarea evenimentului pe o perioadă mai lungă e determinată de faptul că organizatorii vor să se poată adapta normelor pe care estimează că vor trebui să le respecte în august.

„Vorbim de o perioadă mult mai lungă, de zece zile. Vorbim de mult mai multe locații, peste 30 și chiar dacă ne întoarcem la castel, EC_Special e ceva diferit și trebuie îmbrățișat ca un proiect cu totul și cu totul nou”, a declarat Renate-Roca Rozenberg într-un interviu pentru Europa Liberă. Persoanele vaccinate par să fie principalii destinatari ai eforturilor de organizare: „Vorbim de oameni care au fost vaccinați, dar și care sunt probabil testați”, spune Renate Rozenberg. Organizatorii Untold au făcut și ei schimbări pentru anul acesta. Data festivalului a fost mutată în septembrie iar acest lucru este „o extra garanție a faptului că va fi o ediție de excepție în acest an, cu artiști internaționali foarte, foarte buni și condiții de siguranță la cele mai înalte standarde.”

Organizatorii celor două festivaluri cred că edițiile de anul acesta vor atrage același număr de participanți ca în anii precedenți, dacă nu chiar mai mulți având în vedere nivelul de așteptare acumulat. EC_Special se așteaptă să atingă 200,000 de participanți, Untold se așteaptă la peste 370,000.

„Ediția de acest an va fi o ediție similară cu edițiile din anii precedenți, dar cu o încărcătură și un entuziasm de două ori mai mare pentru că avem de sărbătorit două ediții într-una singură”, a spus Edi Chereji.

Înainte ca festivalurile să se reia Edy Chereji a avut o reacție foarte dură

Edy Chereji, directorul de comunicare Untold şi Neversea, a fost foarte nemulţumit în momentul în care autorităţile au anunţat că la evenimente nu au voie mai mult de 500 de persoane, dar la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc au fost prezente zeci de mii de persoane. Acesta acuza autorităţile de ”dublă măsură” şi doreşte ca festivalurile precum Untold şi Neversea să înceapă din luna August.

”Încep postarea prin a vă spune că nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserică. Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul şi nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dublă măsură cu care ne tratează autorităţile. Care e diferenţa, ca organizare, între pelerinajul de azi şi un festival? Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Există, totuşi, o diferenţă! Aceea că noi am propus ca la evenimentele noastre ABSOLUT toţi participanţii să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boala”, a trasnmis directorul de comunicare Untold pe pagina personală de Facebook.

Adauga un comentariu