Coronavirus

Olanda închide barurile și restaurantele, pentru a stopa coronavirusul

Publicat: 14 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Olanda închide barurile și restaurantele pentru a stopa coronavirusul
Restaurantele se închid în București

Premierul Olandei, Mark Rutte, a anunțat că țara închide barurile și restaurantele, pentru a stopa coronavirusul. Olanda va fi supusă „izolării parţiale” de miercuri, 14 octombrie, relatează AFP.

„Intrăm în izolare parţială. Va fi greu, dar este singura soluţie. Trebuie să fim mai stricţi”, a spus premierul Mark Rutte în cadrul unei conferinţe de presă televizate.

Măsurile restrictive în Italia: Reducerea programului de funcţionare a barurilor şi restaurantelor

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a precizat că a propus ca la Roma să fie redus programul de funcţionare a barurilor şi restaurantelor pentru a se reduce riscul de infectare a populaţiei. De asemenea, se are în vedere interzicerea petrecerilor private la care participă atât copii cât şi adulţi,

Alte măsuri menţionate de Roberto Speranza ar putea implica sporturile cu contact fizic unde nu se poate purta mască.

Miercurea trecută, autorităţile italiene au introdus obligativitatea purtării măştilor de protecţie în aer liber la nivel naţional.

Barurile închise în Paris începând de marți

Prefectul Parisului, Didier Lallement, a menționat că târgurile se închid, dar și congresele. Totodată, în centrele comerciale și în magazinele din Paris a fost anunțată limitarea numărului de persoane.

„Am ales să fie restricţionat numărul persoanelor care se pot intersecta în marile centre comerciale, în magazinele mari„, a spus el. Acestea vor trebui să primească maximum un client pentru patru metri pătrați, a adăugat prefectul. Stadioanele și terenurile de antrenament pot rămâne deschise, însă doar dacă adună ”mai puțin de 1.000 de persoane sau 50% din capacitatea lor maximă dacă este mai mică decât această cifră de 1.000 de persoane”, a adăugat Didier Lallement.

Ca urmare a creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, autorităţile franceze impun pentru Paris şi regiunea pariziană nivelul maxim de alertă sanitară.

Restricții și în Cehia

Cehia introduce noi restricții pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19. Începând de miercuri, 14 octombrie, se închid restaurantele și barurile din toată țara. S-au închis şi cinematografele, grădinile zoologice, sălile de fitness şi muzeele, iar consumul de alcool în locuri publice va fi interzis.

Începând de luni, 12 octombrie, maximum 20 de persoane pot participa evenimentele culturale şi religioase în aer liber. Şcolile şi facultăţile fac cursuri online.

Guvernul ceh este criticat pentru măsurile haotice luate până acum și care nu au reușit să țină situația sub control. În ultimele două luni numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut puternic.

Potrivit datelor Centrului European de Control al Bolilor, țara are cea mai mare rată de infectare din UE, din ultima perioadă: 398 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Premierul Slovaciei a anunţat obligativitatea purtării măştii în public

Premierul Slovaciei, Igor Matovic, a anunţat duminică, 11 octombrie 2020, o serie de măsuri de „frânare de urgenţă”, conform agenţiei de ştiri TASR, în condiţiile în care statul slovac înregistrează prima creştere majoră a numărului de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Începând cu ziua de joi, restaurantele vor avea posibilitatea doar să livreze mâncare la domiciliu, iar sălile de sport, piscinele şi saunele vor avea activitatea suspendată.

Magazinele alimentare şi farmaciile vor avea obligaţia să aloce o parte din program persoanelor în vârstă. Evenimentele majore vor fi, de asemenea, interzise, iar cele sportive profesionale vor avea loc fără spectatori.

Adauga un comentariu