OMS anunță că dezinformarea cu privire la coronavirus este periculoasă. Marți, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că va reuni oameni de știință și experți pe domenii vaste pentru un proiect care se referă la combaterea dezinformării, un nou pericol care poate afecta sănătatea tuturor.
Cercetători și oameni de știință din domenii precum matematică, IT, sănătate, psihologie și comunicare vor face parte integrantă din acest proiect, a conluzionat OMS în cadrul unei conferinte. Acesta nu a oferit detalii suplimentare.
Nou domeniu de cercetare: ”infodemiologie”. OMS anunță că dezinformarea cu privire la coronavirus este periculoasă
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a anunțat că există o ”infodemie”, un domeniu care prevestește copleșirea oamenilor cu o multitudine de informații, dezinformări și teorii ale conspirației.
Noul domeniu de cercetare, ”infodemiologia”, urmează să se ocupe de gestionarea acestei amențări. Chiar dacă informațiile sunt adevărate sau false, fiind atât de multe, pot afecta psihicul oamenilor. În acest fel, toate persoanele pot primi informații destul de periculoase, pe care unii le consideră veridice.
”Nu a fost niciodată mai clar faptul că comunicarea este o intervenţie publică importantă în sănătate care contribuie la controlul pandemiilor alături de epidemiologie, virologie şi managementul clinic”, se prezintă într-un comunicat al OMS difuzat înaintea conferinţei.
Din cauza informațiilor și sfaturilor false sau neclare, oamenii își pot pierde încrederea în autorități și astfel s-ar putea crea un haos.
”Cel mai dăunător aspect al infodemiei au fost informaţiile false şi distorsionate din partea unor persoane neautorizate. Acest lucru a dus la împărtăşirea unor informaţii periculoase şi care nu pot fi verificate”, a adăugat agenția ONU.
Situația Africii în contextul noului coronavirus. OMS este îngrijorată. Luni, 20 iulie 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a prezentat îngrijorarea în ceea ce privește rapiditatea cu care se răspândește infecția cu COVID-19 pe continentul african. Până în momentul de față, în Africa nu a fost în astfel de situație.
OMS este îngrijorată. Situația Africii în contextul noului coronavirus
Michael Ryan, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat în cadrul unei conferințe de presă de la Geneva că este îngrijorată de accelerarea cazurilor în Africa și că va lua această situație în serios.
”Sunt foarte îngrijorat de faptul că începem să constatăm o accelerare a cazurilor în Africa şi trebuie să luăm cu toţii aceasta foarte în serios şi să manifestăm solidaritate”
Situația Africii în contextul noului coronavirus
Africa de Sud a anunţat duminică 1.160 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus, cel mai mare număr zilnic raportat de la primul caz înregistrat în luna martie, potrivit datelor furnizate de ministerul sănătăţii.
Bilanţul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 15.515, aproape 60% din cazuri fiind înregistrate în provincia turistică Western Cape.
Duminică au fost raportate trei decese, ceea ce duce bilanţul total al morţilor la 263.